Gazprom: Η Μόσχα ανοίγει ξανά τη στρόφιγγα του Nord Stream το Σάββατο – Προσωρινή ανακούφιση

Gazprom: Η Ρωσία φαίνεται έτοιμη να ξαναρχίσει τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream προς την Ευρώπη,

Προσωρινή ανακούφιση προσφέρει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής η διαφαινόμενη απόφαση της Gazprom να ανοίξει και πάλι την κάνουλα, παρά τους φόβους ότι η Μόσχα θα μπορούσε να αποφασίσει να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου, μετά την τελευταία περίοδο συντήρησης.
Ωστόσο, η Ευρώπη παραμένει σε επιφυλακή εν όψει του δύσκολου χειμώνα, με τις αυξανόμενες τιμές να καταστρέφουν τις οικονομίες της ηπείρου. Η Γερμανία έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να υπολογίζει καθόλου στο ρωσικό αέριο κατά τους ψυχρότερους μήνες και η κυβέρνηση προετοιμάζεται για νέα διακοπή στη ροή φυσικού αερίου.

Η Gazprom είπε ότι ο μοναδικός λειτουργικός στρόβιλος στο σημείο εισόδου του Nord Stream πρέπει να υποβάλλεται σε τεχνική συντήρηση κάθε 1.000 ώρες. Αυτό είναι περίπου κάθε 42 ημέρες, με τους επόμενους ελέγχους να προγραμματίζονται στα μέσα Οκτωβρίου.
Οι παραγγελίες αποστολής, που δημοσιεύθηκαν από τον φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού, υποδεικνύουν ότι οι ροές αναμένεται να ξαναρχίσουν από τις 2 τα ξημερώματα (ώρα Γερμανίας) το Σάββατο στο 20% της κανονικής χωρητικότητας, στο ίδιο επίπεδο με την περίοδο πριν από τις εργασίες, σημειώνει το Blo …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss