Γεωργιάδης: «Δεν θα είναι ένας εύκολος χειμώνας»

O Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας και τις συνέπειές του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε στο MEGA πως ο χειμώνας θα είνια δύσκολος λόγω της ενεργειακής κρίσης.
«Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε κάτι πολύ χαρακτηριστικό για τον χειμώνα που πλησιάζει την Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι οι εποχές της ανεμελιάς τελείωσαν και μπαίνουμε σε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα. Είναι προφανές ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας και οι επιπτώσεις της πανδημίας θα επηρεάσουν αθροιστικά τους πολίτες της Ευρώπης».

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να «οπλιστούν» τον χειμώνα με υπομονή και αποφασιστικότητα και χαρακτήρισε τον χειμώνα του 2022-2023 «δεν θα είναι ένας εύκολος χειμώνας».
Για το ζήτημα της ενέργειας ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Αν σκεφτείτε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου από την μία μέρα στην άλλη εκτοξεύεται, τότε το κόστος ενέργειας ύπερ-πολλαπλασιάζεται. Βγήκε η κυβέρνηση με μία πολύ μεγάλη επιδότηση να απορροφήσει και τον μήνα Σεπτέμβριο τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα και τι απάντησε σε αυτό η αντιπολίτευση. ότι με τα δικά μας λεφτά επιδοτεί η κυβέρνηση το καρτέλ της ενέργειας και η ΔΕΗ πρέπει να περάσει σε κρατικά χέρια. και αναρωτιέμαι αν η ΔΕΗ ήταν σε κρατικά χέρια το κόστος δεν θα αυξανόταν. Το μεγαλύτερο μέρος της επιδότησης των 2 δις ευρώ προέρχεται από τα χρήματα της φορολογίας των εταιριών και δεν προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θέσπισε την μεγαλύτερη επιδότηση ρεύματος στον πλανήτη και όχι μόνο στην Ευρώπη, ώστε να μπορεί να στηρίξει τον καταναλωτή.

Σχετικά με την διάρκεια που θα έχει η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος ο κύριος Γεωργιάδης εξέφρασε την πρόθεση του πρωθυπουργού όσο κρατάει η κρίση και όσο τα οικονομικά της χώρας το επιτρέπουν, η κυβέρνηση να βοηθάει …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss