Γεραπετρίτης: Θα αξιολογήσουμε όλες τις προτάσεις για την ΕΥΠ χωρίς εκπτώσεις στην εθνική ασφάλεια

«Θα διαμορφωθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, που θα υποστηρίζει τη Δημοκρατία», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αξιολογήσει όλες τις προτάσεις που θα τεθούν στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Ανδρουλάκη, και ακολούθως να διαμορφώσει ένα πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, που θα υποστηρίζει τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου «χωρίς εκπτώσεις στην εθνική ασφάλεια».
Τα παραπάνω διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, τοποθετούμενος επί του νομοσχεδίου που κυρώνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της περασμένης Παρασκευής, με τίτλο «Επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ακεραιότητας στη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών’» (Α΄152)”.

Μιλώντας κατά τη σχετική συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η οποία επεξεργάστηκε το παραπάνω νομοσχέδιο, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η κυβέρνηση προσδοκά σε δημιουργικές προτάσεις, που θα θέσουν πραγματικά ζητήματα και διαχρονικές παθολογίες, ώστε να αποκαταστήσουμε το κύρος της ΕΥΠ και να κάνουμε τη «δύσκολη συναίρεση μεταξύ της προστασίας των δικαιωμάτων και της διασφάλισης της κρατικής/εθνικής ασφάλειας».
Ο κ. Γεραπετρίτης είπε επίσης ότι, είναι άλλο το ζήτημα των νόμιμων παρακολουθήσεων και άλλο το ζήτημα των παρακολουθήσεων μέσω κακόβουλων λογισμικών, που, όπως σημείωσε, βρίσκεται σε «έξαρση» παγκοσμίως. Διαβεβαίωσε μάλιστα, για λήψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας από την παρούσα Βουλή: «Έχουμε κάθε διάθεση, να έχουμε πολύ σκληρές ρυθμίσεις, οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και την καθολική απαγόρευση στην εμπορία αυτών των λογισμικών, ώστε να φύγει από τη μέση η γάγγραινα αυτή» είπε χαρακτηριστι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss