ΓΕΣ: Οι Ήρωες του 1940 δεν είναι πλέον άγνωστοι – Αυτός είναι ο επίσημος κατάλογος πεσόντων

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ωστόσο, σπεύδει να αποδώσει έναν ελάχιστον φόρο τιμής στους Ήρωες του 1940, γράφοντας με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στο βιβλίο της ένδοξης Ελληνικής Ιστορίας.

Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, ο σεβασμός των νεκρών ήταν και παραμένει ύψιστη αξία στην ελληνική παράδοση. Η ταφή των πολεμιστών, αποτελούσε στο πέρασμα των αιώνων για τους Έλληνες χρέος και καθήκον. Από τα κείμενα του Ομήρου βλέπουμε πως μετά από κάθε μάχη γινόταν εκεχειρία με σκοπό την περισυλλογή, τη φροντίδα και την κηδεία των νεκρών. Από τον Πελοποννησιακό πόλεμο και τις αρχαίες τραγωδίες, μέχρι το Βυζάντιο και την ελληνική Επανάσταση, από τους Βαλκανικούς πολέμους μέχρι και το σήμερα, οι νεκροί πρέπει να προσεγγίζονται με ευλάβεια, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι αυτοί.
Δυστυχώς, θλιβερή παρένθεση αποτελεί ο ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940-1941, όπου χιλιάδες νεκροί στρατιώτες, αξιωματικοί και άλλοι εθελοντές, που αγωνίστηκαν ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό, αλλάζοντας το ρου της Ιστορίας και περιέσωσαν την ελληνική τιμή δίνοντας μαθήματα ηρωισμού και ανδρείας στην ανθρωπότητα, έμειναν άταφοι ή πρόχειρα θαμμένοι. Αρκετών μάλιστα από αυτούς τα οστά, παραμένουν μέχρι σήμερα διάσπαρτα στα βουνά και τις πεδιάδες.

Οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα, αλλά δυστυχώς δεν έλαβαν τις τιμές που τους άξιζαν μετά θάνατον. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ωστόσο, σπεύδει να αποδώσει έναν ελάχιστον φόρο τιμής στους Ήρωες του 1940, γράφοντας με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στο βιβλίο της ένδοξης Ελληνικής Ιστορίας. Με πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού δημοσιεύτηκε η επίσημη κατάσταση πεσόντων αγωνιστών στις μάχες του 1940 – 1941, ώστε όλοι οι Έλληνες να μπορούν να εντοπίσουν τους απογόνους τους που έδωσαν αίμα και ψυχή για να μην πατήσει πόδι ιταλικό σε χώμα ελληνικό.

Η κίνηση της ηγεσίας του Στρατού Ξηράς επιβεβαιώνει πως η πατρίδα δεν λησμονεί αυτούς που αντιστάθηκαν, αυτούς που πολέμησαν για μια ελεύθερη Ελλάδα και η Ιστορία πλέον έχει επισήμως τα ονόματά τους γραμμένα στις πιο ένδοξες σελίδες.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss