Γιάννα Παπαδάκου στο Ειδικό Δικαστήριο: «Η Ράικου είπε μόνο ψέμματα»

Άνοιξε ο κύκλος των μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και Ελένης Τουλουπάκη ατο Ειδικό Δικαστήριο.

Μετά την ανάγνωση των εγγράφων κλήθηκε να καταθέσει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, η οποία είχε εμπλακεί στην υπόθεση και απαλλάχθηκε με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.
«Όσα είπε η κυρία Ελένη Ράικου είναι όλα ψέματα, το μόνο που είπε και δεν είναι ψέμα ήταν το όνομά της» είπε χαρακτηριστικά η ουρία Παπαδάκου αναφερόμενη στην εισαγγελέα Διαφθοράς, πριν την Ελένη Τουλουπάκη.

«Η εισαγγελέας Ελενη Ράικου ήταν μια πολύ καλή δημοσιογραφική πηγή μου. Πήγαινα στο γραφείο γιατί είχα αυτή την ανεση. Μου είχε δώσει το ελεύθερο» ανέφερε η μάρτυρας, ενώ χαρακτήρισε την κυρία Ράικου «απρόθυμη» στο να ερευνήσει πολιτικά πρόσωπα για το σκάνδαλο της Νοβαρτις. Μάλιστα, απέδωσε την παραίτηση της από την θέση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς στο γεγονός ότι υπήρχαν στοιχεία για τρία τραπεζικά εμβάσματα ύψους 4.500 ευρώ στον κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της από την Novartis και από μια άλλη συνεργαζόμενη φαρμακοβιομηχανία.
Η μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν την έστειλε στην Ελενη Ράικου ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και εκτίμησε ότι στράφηκε σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου επειδή δεν θα ανανέωνε τη θητεία της στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Η κατάθεση της Γιάννης Παπαδάκου συνεχίζεται στις 9 Ιανουαρίου 2023.

Συνήγοροι Τουλουπακη κατά Γεωργιάδη

«Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 ο εν ενεργεία Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής, και ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσής της στο Ειδικό Δικαστήριο δήλωσε από το επίσημο βήμα της Βουλής “το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ήταν λάθος η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου”. Η ανωτέρω έκφραση κατά του προσώπου της κας Τουλουπάκη από υψηλό κρατικό αξιωματούχο σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής συνιστά ανεπίτρεπτη διαπίστωση ενοχής της ενώ εκκρεμεί δίκη που θα κρίνει την κατηγορία, μετατροπή υπουργού σε δικαστή και προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης σε βάρος μου. Με τον τρόπο αυτό παραβιάστηκε ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας της κας Τουλουπάκη, η διάκριση των εξουσιών και δημιουργούνται συνθήκες μη δίκαιης δίκης σε εκκρεμή δίκη. Η υπεράσπιση της κας Τουλουπάκη εκφράζει την αγανάκτηση και τη λύπη της για την αντιθεσμική παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα της εντολέως της να έχει μία δίκαιη δίκη σε ένα βαλλόμενο κράτος δικαίου, επιφυλασσόμενη για κάθε νόμιμη ενέργεια» ανέφεραν σε κοινή δηλωση τους που διαβάστηκε στο δικαστήριο οι συνήγοροι της Ελένης Τουλουπακη, Ιωάννης Μαντζουράνης, Βασίλειος Χειρδάρης και Ευάγγελος Γεωργακόπουλος.
Διαβάστε επίσης:
Δημητρακόπουλος για υπόθεση Καϊλή: Πλαστά τα έγγραφα για τη δωροδοκία
Σεπόλια: Στη φυλακή ο «Μιχάλης» – Αρνείται την εμπλοκή του

Κούγιας: «Δικαιώθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ρομά»


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss