Γιάννης Οικονόμου: Ορισμένοι στην Ελλάδα υιοθέτησαν τα περί push backs – ακόμα και ευρωβουλευτές

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης στους πολίτες, υπό την προϋπόθεση της διατήρησης της δημοσιονομικής σταθερότητας, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όλα εξετάζονται, όλα αξιολογούνται. Η προσπάθεια αντιμετώπισης της εισαγόμενης ακρίβειας είναι καθημερινή και δυναμική, έχουμε το πακέτο μέτρων που ανακοινώσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, και η πολιτική μας έχει φτιάξει αναχώματα απέναντι στην επίθεση της ακρίβειας (μείωση φορών, αύξηση επιδομάτων, ρεύμα, μείωση εισφοράς αλληλεγγύης)».«Κάθε δυνατότητα που υπάρχει την επιστρέφουμε ως κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες, με μια παράμετρο: δεν διακινδυνεύουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας» παρατήρησε.«Ο κόσμος περνάει δύσκολα, δοκιμάζεται από μια κρίση μετά από μια 10ετια μνημονίων και την πανδημία, με μια κρίση που ενέσκηψε πάνω μας. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί. Ό,τι δυνατότητες έχουμε δημοσιονομικά θα τις εξαντλήσουμε» διαβεβαίωσε.«Αν δεν είχαμε πετύχει όσα πέτυχε ο Μητσοτάκης, με επενδύσεις, με ανάπτυξη, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Δεν θα αφήσουμε καμία πράξη της Τουρκίας αναπάντητη»

«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα» ήταν εξάλλου το μήνυμα Γιάννη Οικονόμου, με αφορμή το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων. Σημείωσε ότι οι Τούρκοι προσπαθούν, είτε με μυθεύματα, είτε με παράνομες και έκνομες ενέργειες όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να κτίσουν πάνω σε αυτά το επόμενο βήμα των διεκδικήσεων.
«Είμαστε σε εγρήγορση, ψύχραιμα, αποφασιστικά να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκλη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss