Γιαννόπουλος στο Newsbomb: Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Πότε επιστρέφει το καλοκαίρι

Καιρός: Μετά το παρατεταμένο κύμα καύσωνα η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

Υποχωρεί ο καύσωνας σιγά-σιγά από το βράδυ του Σαββάτου καθώς η θερμοκρασία θα πέσει και οι πρώτες βροχές θα κάνουν την εμφάνιση τους δημιουργώντας ένα φθινοπωρινό κλίμα.
Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr το πρωί της Πέμπτης αναφέρθηκε στη μεγάλη μεταβολή του καιρού που θα σημειωθεί αργά το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής.

«Σήμερα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα οι θερμοκρασίες θα μείνουν υψηλές, ενώ στην Αθήνα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 37 βαθμούς κελσίου», είπε αρχικά ο κ. Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.
Η έντονη καιρική αστάθεια και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα συνοδεύσουν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου θα λάβει χώρα από το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής.

«Τελευταία ημέρα ζέστης ήταν η χθεσινή, καθώς το βράδυ του Σαββάτου, προς ξημερώματα Κυριακής, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα ενώ στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν καταιγίδες», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως τις μεσημεριανές προς απογευματινές ώρες καθώς θα έχουμε καταιγίδες σε Ηπειρωτικές περιοχές οι οποίες θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη ενώ παράλληλα θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας», πρόσθεσε.
«Στο Αιγαίο τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός», υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος.
«Στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη θα έχει σίγουρα βροχές αλλά και πτώση της θερμοκρασίας καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 βαθμούς«, ανέφερε.
«Το καλοκαίρι επιστρέφει ξανά από το επόμενο Σάββατο όπου και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 34-35 βαθμούς κελσίου», κατέληξε.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο 20 Αυγούστου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Σάββατο 20 Αυγούστου
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗΚαιρός: Αρχικά, στη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος. Σταδιακά από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές και στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές και οι καταιγίδες τη νύχτα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα ενταθούν.Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και στο εσωτερικό της Ηπείρου τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss