Γιατί ανακοινώθηκε οριστική ανάκληση για το Cyberquad;

Προσέξτε, δε μιλάμε για μία απλή ανάκληση αλλά για μία σύσταση από τη Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτή των ΗΠΑ που προτείνει τη μη χρήση του και την ολική επιστροφή χρημάτων!

Του Γιάννη Σκουφή
Δεν μπορεί, θα έχετε ακούσει για το Cybertruck. Ξέρετε, αυτό το περίεργο μεγάλο ηλεκτρικό ημι-φορτηγό που έχει ανακοινώσει ο Elon Musk εδώ και τρία χρόνια και που ακόμη να το δούμε στους δρόμους. Ωστόσο, μέχρι να φτάσει αυτή η στιγμή η Tesla έχει συνεργαστεί με την εταιρία Radio Flyer για να λανσάρει στις αρχές του έτους το Cyberquad.

Πρόκειται για ένα παιδικών προδιαγραφών ATV ή αλλιώς «γουρούνα», το οποίο σχεδιαστικά έχει ως πηγή έμπνευσης το Cybertruck.
Εννοείται πως είναι ηλεκτρικό με το μοτέρ του να παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία που φορτίζει σε περίπου πέντε ώρες για να προσφέρει μια αυτονομία πάνω από 20 χιλιόμετρα και σε ταχύτητες έως 8 ή 16 χλμ./ώρα ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα και την ηλικία του παιδιού.

Και ενώ το Cyberquad σχεδιάστηκε για χρήση από παιδιά ηλικίας από 8 ετών και πάνω, και ενώ ξεπούλησε από την πρώτη ημέρα λανσαρίσματος παρά την τιμή του των 1.900 δολαρίων, έρχεται η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ να ανακοινώσει ένα πόρισμα κόλαφος!

Με λίγα λόγια αυτό το πόρισμα λέει ότι δεν υπάρχει καμία λύση, πως το Cyberquad είναι επικίνδυνο, πως δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες ασφαλείας και πως συνιστά στους ιδιοκτήτες να μην το οδηγήσουν ξανά και να ζητήσουν πλήρη επιστροφή χρημάτων!
Αξιοσημείωτο είναι πως το παιδικό ATV της Tesla κατασκευάζεται στην Κίνα. Εξίσου ενδιαφέρον είναι πως η επίσημη σελίδα για το Cyberquad έχει κατέβει.

PHOTO GALLERY

Photo 1/3

Photo 2/3

Photo 3/3


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss