Γιατί καθυστερούν οι παραδόσεις των Ford στις ΗΠΑ;

Πολλά έχουν ακούσει τελευταία τα αυτιά μας για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στις παραδόσεις νέων μοντέλων.

Του Γιάννη Σκουφή
Συχνά-πυκνά έχουμε γράψει για τις ελλείψεις σε πρώτες ύλες και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία προκαλώντας έντονες «αρρυθμίες» στις γραμμές παραγωγής. Το αποτέλεσμα είναι οι πελάτες να περιμένουν πολλούς μήνες ή και πάνω από ένα χρόνο μετά την παραγγελία προκειμένου να παραλάβουν το νέο τους αυτοκίνητο.

Και ενώ μέχρι τώρα έχουμε ακούσει για ελλείψεις σε τσιπς, ημιαγωγούς, ανταλλακτικά, κρύσταλλα και άλλα υλικά, το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς και που να καθυστερεί μία ολόκληρη γραμμή παραγωγής θα ήταν τα… λογότυπα.
Ναι, σωστά διαβάσατε, από τα σήματα που υπάρχουν στο καπό ή στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου. Με την πρωτοφανή αυτή κατάσταση έχει έρθει αντιμέτωπη η Ford, η οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει όσα μπλε οβάλ λογότυπα χρειάζονται προκειμένου να παραδοθούν τα αυτοκίνητα, κατά κύριο λόγο στις ΗΠΑ, σε όσους τα περιμένουν.

Μια προσωρινή λύση ήταν να κατασκευαστούν λογότυπα με την διαδικασία της 3D εκτύπωσης. Ωστόσο, η ποιότητα ήταν πολύ κατώτερη των προδιαγραφών ενός «χυτού» σήματος αφού δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να βλέπεις μετά από χρόνια ένα αυτοκίνητο με φθαρμένο το σήμα του. Έτσι, η Ford αποφάσισε να περιμένει για τα νέα λογότυπα και πολύ σωστά έπραξε.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss