Γιατί οι κρέμες προσώπου είναι τόσο ακριβές;

Για τις γυναίκες οι κρέμες προσώπου είναι το πιο σημαντικό όπλο  που έχουν για να διατήρησουν της ομορφιά και της νεότητά τους. Οι τιμές πώλησης όμως, για τις κρέμες προσώπου είναι συχνά πολύ υψηλές. Που οφείλεται αυτό;

Τα αρώματα, η συσκευασία, η επωνυμία, η διαμόρφωση και η επεξεργασία αλλά και η ποιότητα των συστατικών που έχουν οι κρέμες μπορούν να επηρεάσουν την τιμή, αναφέρει ο δερματολόγος Κρεγκ Κράφερτ. Από την άλλη, τα δραστικά συστατικά όπως η νιασιναμίδη, τα κηραμίδια και το υαλουρονικό οξύ », αυξανουν την τιμή, σύμφωνα με τη  Δρ.Ρέιτσελ Ναζάριαν, της δερματολογικής κλινικής της Νέας Υόρκης, Dermatiko Schweiger. Σημείωσε επίσης ότι η θειική ηπαράνη είναι ένα ακόμα  συστατικό που μπορεί να αυξήσει την τιμή.

Ωστόσο, ορισμένα συστατικά όπως το υαλουρονικό οξυ πωλούνται και μόνα τους  στην αγορα και δεν χρειάζεται να πληρώσουμε ακριβά μια κρέμα προσώπου, μόνο και μόνο γιατι έχει υαλουρονικό οξύ.

Οι καμπάνιες μάρκετινγκ επιβαρύνουν σαφώς την τιμή της κρέμας προσώπου. “Τα προϊόντα που πλασάρονται καλά στην αγορά μπορεί να πουλάνε, ακόμα κι αν δεν είναι αντικειμενικά μεγάλης αποτελεσματικότητας» σχολιάζει ο δερματολόγος Κρεγκ Κράφερτ. Σε μία μελέτη που έγινε στη Σουηδία  οι γυναίκες κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές κρέμες: η μία ήταν κρέμα πολυτελείας στην κανονική της συσκευασία, η δεύτερη ήταν κρέμα πολυτελείας σε ουδέτερη συσκευασία και η τρίτη ήταν μια φθηνή κρέμα σε συσκευασία πολυτελείας. Τελικά, όσες πίστευαν ότι χρησιμοποιούν την κρέμα με την πολυτελή συσκευασία, την έβαζαν πιο τακτικά από αυτές που χχρησιμοποιούσαν την κρέμα με το ουδέτερο packaging.

Το πιο σημαντικό  στην επιλογή μιας κρέμας προσώπου δεν είναι το  να πληρώσουμε πολύ για αυτή , αλλά  να διαλέξουμε  μία κρέμα που μας βολεύει, θα μας αρέσει και θα τη χρησιμοποιούμε συχνά, κοιτώντας, ωστόσο, πάντα τα συστατικά που περιέχει και εξετάζοντας την ποιότητά τους.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss