Γιατί οι βρετανικές συμμορίες στρατολογούν Αλβανούς μετανάστες;

Οι Αλβανοί υπήκοοι αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των σχεδόν 40.000 ανθρώπων που περάσαν παράνομα με λέμβους το Στενό της Μάγχης φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης.

Αλβανικές συμμορίες ναρκωτικών χρησιμοποιούν τους προσφυγικούς καταυλισμούς στη βόρεια Γαλλία ως πεδίο για στρατολογήσεις, προσφέροντας δωρεάν διέλευση σε όσους είναι διατεθειμένοι να εργαστούν στη βιομηχανία ναρκωτικών του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την άφιξή τους, σύμφωνα με έρευνα του BBC.
Η Βρετανία έχει εμπλακεί σε μια διαμάχη για το μεταναστευτικό αφότου η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν απέδωσε την «αύξηση του αριθμού των Αλβανών» που φτάνουν στη χώρα σε νέους, ανύπανδρους άντρες τους οποίους χαρακτήρισε μέλη οργανωμένων, εγκληματικών συμμοριών.

Ο Νταν Ο’Μαχόνεϊ, διοικητής Του Τμήματος Αντιμετώπισης Απειλών στη Μάγχη του Υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε πρόσφατα στους βουλευτές ότι «μεταξύ 1 και 2 τοις εκατό του συνολικού ανδρικού πληθυσμού της Αλβανίας» είχε περάσει παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος (αργότερα διευκρίνισε ότι το ποσοστό αφορούσε τον πληθυσμό των ανδρών ηλικίας 20-40 ετών – περίπου 10.000 άτομα).
Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, δήλωσε ότι η Βρετανία θα πρέπει να πάρει μαθήματα από τη Γερμανία για το πώς αντιμετωπίζετ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss