Γιώργος Περρής: Πιέσεις για να μην πει δημόσια ότι είναι γκέι και τα ανατριχιαστικά μηνύματα μετά το coming out

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Be an Ally Forum της Mexoxo, το διεθνές εκπαιδευτικό φόρουμ για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στο χώρο εργασίας ατόμων της κοινότητας LGBTQI+. Πολύτιμος συνεργάτης και στη φετινή διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε στον χώρο Atraktos, ήταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο Γιώργος Περρής, τραγουδιστής και πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF, ήταν ένα από τα μέλη του πάνελ όπου συμμετείχαν, επίσης, η ψυχολόγος Πάρβη Πάλμου, υπεύθυνη Τμήματος Υγείας Τρανς και Ιντερσεξ Οικογενειών, η Anya Marino, instructor σε θέματα προάσπισης των δικαιωμάτων των LGBTQ+ και καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ, και η Katherine Reilly, εκπαιδευτικός, συγγραφέας του εκδοτικού οίκου Express Publishing, ραδιoφωνικός παραγωγός και ομιλήτρια Ted.
O Γιώργος Περρής, μιλώντας για το προσωπικό του, δύσκολο ταξίδι πριν και μετά το coming out, είπε, μεταξύ άλλων:
«Αστειευόμενος πάντα, λέω ότι μέχρι τα 16 μου ζούσα σε ένα ροζ σύννεφο, με τη Νάνα Μούσχουρη και τη Μαρία Κάλλας, αλλά ήταν μια δικαιολογία για να μην ασχοληθώ με το τι είμαι εγώ. Καταρχάς δεν είχα παράδειγμα γύρω μου για το τι είμαι εγώ. Μεγαλώνοντας στη δεκαετία του ’80 και του ’90, ήταν πολύ δύσκολο να δεις κάπου στο δημόσιο λόγο έναν γκέι άντρα που να είναι διάσημος ή πετυχημένος και να μην είναι καρικατούρα. Όταν έβλεπες την καρικατούρα, τρόμαζες κι έλεγες, Παναγία μου, θα γίνω αυτό το πράγμα;».
«Αστειευόμενος πάντα, λέω ότι μέχρι τα 16 μου ζούσα σε ένα ροζ σύννεφο, με τη Νάνα Μούσχουρη και τη Μαρία Κάλλας, αλλά ήταν μια δικαιολογία για να μην ασχοληθώ με το τι είμα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss