Γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία: Οι εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα – Τι θα γίνει σε Φλοίσβο και Σύνταγμα

Στις 8 Νοεμβρίου, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία, γιορτάζουν τα ελληνικά «φτερά», γιορτάζουν οι «Ίκαροι» που καθημερινά υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας μας.

Oι Έλληνες πιλότοι είναι αυτοί που πετούν μέρα και νύχτα, με όλες τις καιρικές συνθήκες δίνοντας ηχηρές απαντήσεις σε όποιον αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία. Τίποτα δεν τους σταματά μπροστά στον όρκο και το καθήκον. Με τόλμη και σπουδαίες ικανότητες, γραφούν καθημερινά με χρυσά γράμματα τις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.
Στο πλαίσιο του εορτασμού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ που προστατεύουν την Πολεμική μας Αεροπορία, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει σχεδιάσει πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες το σπουδαίο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, το λειτούργημα που επιτελούν τα «γεράκια» της HAF και το προσωπικό εδάφους.

Δείτε το σποτ τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας:

Εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, από την Παρασκευή 4 έως και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
Παρασκευή 4 έως και Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων των Μονάδων
Στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις Μονάδες
Εκδηλώσεις Αεραθλητικών Σωματείων και Αερομοντελισμού σε Αεροπορικές Βάσεις.
Εθελοντική Αιμοδοσία
Εκπαιδευτικές επισκέψεις από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια σε Μονάδες της ΠΑ
Παρουσίαση στον χώρο του Σταθμού του Μετρό Συντάγματος, 2 εξομοιωτών πτήσης μαχητικού αεροσκάφους F-16 που έχουν κατασκευαστεί από την ΠΑ στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, καθώς και προσομοίωση πτήσης αεροσκαφών Rafale, F-4E, M2000-5 και F-16 μέσω εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), αεροπορικών εκθεμάτων και στατικού μοντελισμού
Φιλανθρωπικές δράσεις σε κοινωφελή Ιδρύματα
Από 4 έως 6 Νοεμβρίου 2022, Μαθητές των Γενικών Λυκείων Τυχερού, Νέας Βύσσας και Φερών του Νομού Έβρου, θα μεταφερθούν δωρεάν από τον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας «Sky Express», ενώ μαθητές του Γυμνασίου/Λυκειακές Τάξεις Μεγίστης Δωδεκανήσου θα μεταφερθούν δωρεάν από τον Δημοτικό Αερολιμένα Καστελόριζου με αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας «Aegean Airlines». Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ΚΕΔΑ Ζούμπερι και θα παρακολουθήσουν σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Εορτής.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Εκπαιδευτικές επισκέψεις από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής (μαθητών Α’ και Β’ Λυκείου) στη Σχολή Ικάρων, στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss