Global Fleet Survey: απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα – FleetNews

Η Global Fleet Survey διαπίστωσε ότι η απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα είναι η πρώτη προτεραιότητα των πολυεθνικών στόλων, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιτύχουν τους εταιρικούς στόχους βιωσιμότητας. Ωστόσο, ο ρυθμός ηλεκτροκίνησης ποικίλλει ευρέως από ήπειρο σε ήπειρο.
Οι μεγαλύτεροι πολυεθνικοί στόλοι του κόσμου κατευθύνονται προς τον ίδιο προορισμό, αλλά σε διαφορετικές τροχιές, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τους επικεφαλής παγκόσμιου στόλου.
Η Global Fleet Survey συμπεριέλαβε 127 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στόλου που επιβλέπουν συνολικά περισσότερα από 1 εκατομμύριο εταιρικά αυτοκίνητα και 300.000 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.
Εκπομπές CO2
Οι λειτουργίες στόλου στην Ευρώπη έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο προς την οδήγηση μηδενικών εκπομπών ρύπων, με το 90% των στόλων να προσθέτουν ηλεκτρικά οχήματα (EV) στις δραστηριότητές τους φέτος, ξεπερνώντας τα ποσοστά άλλων περιοχών: 61% των στόλων στη Βόρεια Αμερική, 45% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, 25% στη Λατινική Αμερική και 27% στην περιοχή Αφρικής-Μέσης Ανατολής. Συνολικά, οι 127 στόλοι προβλέπουν ότι το 36% των οχημάτων τους θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2025.
Οι δραστηριότητες του ευρωπαϊκού στόλου έχουν επίσης τους πιο φιλόδοξους στόχους μείωσης του άνθρακα, με το 33% να εισάγει μέγιστο όριο CO2 60 γραμ./χλμ έως το 2025, σε σύγκριση με 29% στη Βόρεια Αμερική, 20% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, 18% στη Λατινική Αμερική και 15% στην περιοχή Αφρικής-Μέσης Ανατολής.
Αυτοί οι στόχοι CO2 είναι σημαντικά χαμηλότεροι από τις σημερινές μέσες εκπομπές CO2 των 119 γραμ./χλμ. στην Ευρώπη, 159 γραμ./χλμ. στη Βόρεια Αμερική, 136 γραμ./χλμ. στη Λατινική Αμερική, 135 γραμ./χλμ. στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και 141 γραμ./χλμ. στην περιοχή Αφρικής-Μέσης Ανατολής.
5,5% εξοικονόμηση κόστους
Μ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss