Γλωσσοναύτες: Οι τρεις φιλόλογοι από την Ξάνθη που θέλουν να κάνουν Viral την ελληνική γλώσσα

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος
26/08/2022 13:18

Γλωσσοναύτες, ένα ταξίδι με πυξίδα την ελληνική γλώσσα κάνει μία ομάδα νέων φιλολόγων από την Ξάνθη. Προορισμός του ταξιδιού είναι η διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.
Και οι τρεις φιλόλογοι που τρέχουν το συγκεκριμένο project ο Κωνσταντίνος Βλάχος, ο Γιώργος Χατζηιωαννίδης, ο Τζιχάν Χατζή Ιμπραμ Κενάν μιλάνε στο Newsbomb.gr για το στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να γίνει viral η ελληνική γλώσσα στο διαδίκτυο για τους ξένους, αλλά και ταυτόχρονα να εμπνεύσουν τα μέλη της ελληνικής ομογένειας, ώστε να αγαπήσουν τη γλωσσική και πολιτιστική τους παράδοση και να συνεχίσουν να επικοινωνούν και να δημιουργούν σε αυτή.

Ποια είναι η «πλεύση» των Γλωσσοναυτών;
«Είμαστε οι πρώτοι που επιχειρούμε να κάνουμε ένα ταξίδι στην ελληνική γλώσσα που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει! Όπως και ο μυθικός Οδυσσέας έτσι κι εμείς ξεκινάμε το ταξίδι μας από τη Θράκη, και πιο συγκεκριμένα την Ξάνθη για να κάνουμε τα ελληνικά viral στο διαδίκτυο. Η λέξη “ταξίδι δεν είναι τυχαία, αλλά εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την δική μας προσέγγιση στη γλωσσική εκπαίδευση.
Το όνομά μας glossonauts, δηλαδή «Γλωσσοναύτες», μια καινούρια αγγλική λέξη με ελληνικές ρίζες. Η ομάδα αποτελείται στον πυρήνα της από νέους φιλόλογους που αμφισβητούν τα παραδοσιακά συστήματα γλωσσικής διδασκαλίας. Απεχθάνονται δηλαδή την παπαγαλία, τις τυποποιημένες ασκήσεις γραμματικής και τα διαγωνίσματα. Η παιδαγωγική φιλοσοφία μας είναι «homework-free». Ως Γλωσσοναύτες έχουμε μια φιλοσοφία κατά του φόρτου της εργασίας για το σπίτι, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν έναν τεράστιο αριθμό ασκήσεων και γραπτών εργασιών που τους είναι αδιάφορες.

Αναπόσπαστοι συνεργάτες μας είναι ακαδημαϊκοί, καθηγητές, μουσικοί και παιδαγωγοί που μας βοηθάνε σε όλα τα στάδια παραγωγής βίντεο που ανεβάζουμε τακτικά στα κανάλια μας στο YouTube (βίντεο από την βασική σειρά μας με τον Γλωσσοναύτη Ηρακλή) και στο Tik Tok (τραγούδι – Στυμφαλίδα μου εσύ). Για εμάς τα social media είναι τον πλοίο μας με το οποίο μεταφερόμαστε σε κάθε άκρη του κόσμου προκειμένου να μεταδώσουμε το μήνυμά μας και να εμπνεύσουμε τον κόσμο που μαθαίνει ελληνικά».

Μιλώντας στα παιδιά με διαδραστικό τρόπο για την μαγεία αλλά και το βάθος της ελληνικής γλώσσας

Εσείς εξερευνάτε και στη συνέχεια μεταδίδετε το βάθ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss