H ομάδα που η ιστορία της ξεφεύγει από τα όρια του ποδοσφαίρου! Η «εξόριστη» της Βόρειας Ιρλανδίας | Sportdog Team

Μια από τις λεπτομέρειες που ομορφαίνουν το βρετανικό ποδόσφαιρο, είναι ότι στα πρωταθλήματα των τεσσάρων μεγαλύτερων χωρών, θα βρει κανείς ομάδες που προέρχονται από πόλεις και χωριά των «γειτόνων» τους. Μια από τις ομάδες του ιρλανδικού πρωταθλήματος όμως, δεν είναι ακριβώς «ξένη», μιας και προέρχεται από τη Βόρεια Ιρλανδία. Φυσικά αυτή δεν είναι άλλη από τη Derry City, η οποία «κρύβει» μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία, η οποία ξεφεύγει από τα πλαίσια του ποδοσφαίρου.

Οι Βρετανικές Νήσοι είναι, αδιαμφισβήτητα, ένα από τα πιο ιδιαίτερα σημεία στον παγκόσμιο χάρτη. Τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας αλλά και τα μικρότερα νησιά όπως η Νήσος του Μαν, το Βαϊλάτο του Γκέρνσεϊ και το Βαϊλάτο του Τζέρσεϊ, έχουν μια μακρά και άκρως συναρπαστική ιστορία, την οποία αξίζει κανείς να μελετήσει. Φυσικά το τοπικό ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε παρά να είναι και αυτό ενδιαφέρον, μιας και τα πρωταθλήματα των χωρών αυτών αποτελούνται από ομάδες που, μέσα στα χρόνια, εκτός από θέαμα εντός των γηπέδων, έχουν χαρίσει στους οπαδούς τους και πολλές ιστορίες για να έχουν να διηγούνται. Στις ιστορίες αυτές, συμβάλλει και το γεγονός ότι υπάρχουν ομάδες οι οποίες συμμετέχουν, για διάφορους λόγους, σε «γειτονικά» πρωταθλήματα, δημιουργώντας έτσι αιωνιες αντιπαλοτητες, οι οποίες αναγάγουν το κάθε ντέρμπι σε άτυπους διεθνείς αγώνες!

Τα πιο τρανταχτά και γνωστά παραδείγματα τέτοιων ομάδων είναι οι ουαλικές Swansea, Cardiff City, Newport County, Wrexham και Merthyr Town, οι οποίες αγωνίζονται στις κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος. Φυσικά το αγγλικό πρωτάθλημα δεν είναι το μόνο που «φιλοξενεί» συλλόγους άλλων χωρών, μιας και το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και στις υπόλοιπες βρετανικές λίγκες. Η League of Ireland Premier Division όμως, κρύβει μια από τις πιο αξιοπερίεργες ιστορίες, αφού φιλοξενεί μια ομάδα που προέρχεται από τη Βόρεια Ιρλανδία και η οποία για 13 ολόκληρα χρόνια, δεν συμμετείχε σε κανένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, την Derry City.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss