H HELLENiQ Energy Holdings, η αγαπημένη των ταξιτζήδων και το black out στο υπουργείο Οικονομικών

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Η HELLENiQ Energy Holdings

Η 20η Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι μια ιδιαίτερα σημαδιακή ημέρα για τον Όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), καθώς ένα από τα πιο βαριά brands της χώρας αλλάζει το όνομά του. Έτσι, εφόσον οι μέτοχοι δώσουν τη σύμφωνη γνώμη τους, το όνομα των ΕΛΠΕ θα αλλάξει σε HELLENiQ Energy Holdings. Πρόκειται για ένα όνομα ενδεικτικό της ελληνικότητας του Ομίλου που σηματοδοτεί την συνολική παρουσία του στον τομέα της ενέργειας. Στις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποκαλυφθεί σε ειδική εκδήλωση και το νέο λογότυπο του Ομίλου, καθώς και η νέα δομή με τις θυγατρικές. Έτσι, θα κλείσει ένα σημαντικό κεφάλαιο στο κύκλο που άνοιξε ο CEO των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης όταν πριν περίπου ένα χρόνο παρουσίαζε το σχέδιο για τον μετασχηματισμό του Ομίλου με τίτλο VISION 2025. Στο πλαίσιο μιας πορείας που ξεκίνησε με την εξαγορά της ΠΕΤΡΟΛΑ και συνεχίζεται με ισχυρούς μετόχους το Ελληνικό Δημόσιο και τον Όμιλο Λάτση.
Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η Ρουμανία

Στρατηγική σημασία για τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει η κατασκευαστική αγορά της Ρουμανίας, όπου επιδιώκει διαρκώς να ενισχύει την παρουσία του. Πριν από λίγες ημέρες η θυγατρική της ΑΚΤΩΡ ανακηρύχθηκε ανάδοχος σε δυο νέα σιδηροδρομικά έργα ύψους 220 εκατ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι είναι εξόχως ανταγωνιστική και εκτός συνόρων. Σημαντικό είναι πως το πέτυχε έχοντας απέναντί της στη διαγωνιστική διαδικασία ιταλικές και τουρκικές εταιρείες.

Οι γενικές συνελεύσεις
Στην παράταση των προθεσμιών διεξαγωγής των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων για το 2022 αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση με τη νομοθετική ρύθμιση του ανωτέρω ζητήματος να αναμένεται εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος. Σύμφωνα µε τα όσα ισχύουν για τις ΑΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ, η γενική τους συνέλευση συνέρχεται υποχρεωτικά τουλάχιστον µία φορά κάθε εταιρική χρήση το αργότερο έως τη δέκατη ημερολογιακή ημέρα του ένατου μήνα μετά τη λήξη της εταιρικής χρήσης. Συνεπώς, ενδεικτικά, για τις εταιρείες των οποίων η εταιρική χρήση έληξε στις 31/12, η σχετική προθεσμία σύγκλησης της γενικής συνέλευσης είναι η 10η Σεπτεμβρίου 2022. Ωστόσο, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss