Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές Ryzen 7000-series στις 29 Αυγούστου

Από ότι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε και πολύ για να μάθουμε περισσότερα για τους νέους desktop επεξεργαστές της AMD, Ryzen 7000-series.

Η εταιρεία έκανε γνωστό πρόσφατα ότι πρόκειται να αποκαλύψει τη νέα σειρά επεξεργαστών για υπολογιστές desktop μέσω μίας παρουσίασης που θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι της στο YouTube στις 29 Αυγούστου στις 2:00 π.μ.
Στη διαδικτυακή εκδήλωση, η AMD πρόκειται να αποκαλύψει βεβαίως και περισσότερα στοιχεία για την νέα αρχιτεκτονική Zen 4 αλλά και τη νέα της πλατφόρμα, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέα chipsets, νέο socket ΑΜ5, υποστήριξη στα πρότυπα PCIe 5.0 και DDR5 κ.ά. Μεταξύ των νέων μοντέλων επεξεργαστών που θα παρουσιαστούν είναι οι Ryzen 5 7600X, Ryzen 7 7700X, Ryzen 9 7900X και 7950X, οι οποίοι βεβαίως απευθύνονται σε χρήστες με υψηλές απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ και gamers.
Με τη νέα σειρά επεξεργαστών, η AMD θα προσφέρει μεγαλύτερη ποσότητα L2 cache από ποτέ αλλά και συχνότητες λειτουργίας που θα ξεπερνούν τα 5 GHz. Επίσης θα φέρουν εξειδικευμένο hardware για την επιτάχυνση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης και βεβαίως υψηλότερη απόδοση. Η AMD έχει υποσχεθεί από τον περασμένο Ιούλιο περίπου 15% αυξημένη απόδοση single-thread.
Οι επεξεργαστές της AMD πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι στην αγορά με τους 13ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core «Raptor Lake». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι επεξεργαστές της AMD θα διαθέτουν από 10% έως 13% υψηλότερη τιμή σε σύγκριση με τα μοντέλα που αντικαθιστούν.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss