Η Apple θα επιτρέψει app stores τρίτων στο iPhone και το iPad εξαιτίας της Ε.Ε

Η Apple ετοιμάζεται να επιτρέψει εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών στο iPhone και το iPad, στο πλαίσιο μιας σαρωτικής αλλαγής που αποσκοπεί στη συμμόρφωση με τις αυστηρές απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έρχονται το 2024.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι εργαζόμενοι σε τμήματα που αφορούν το software και τις υπηρεσίες της Apple συμμετέχουν σε μια σημαντική προσπάθεια για το «άνοιγμα» βασικών στοιχείων του iOS, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις σχετικές προσπάθειες. Στο πλαίσιο των αλλαγών, οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν λογισμικό τρίτων στα iPhone και τα iPad τους χωρίς να χρησιμοποιούν το App Store της εταιρείας, παρακάμπτοντας τους περιορισμούς της Apple και την προμήθεια έως και 30% που επιβάλλει στις αγορές εφαρμογών και παιχνιδιών.
Οι κινήσεις αυτές -που αποτελούν τεράστια ανατροπή της πολιτικής που ακολουθούσε η Apple από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του iPhone- αποτελεί απάντηση στους νόμους της ΕΕ που αποσκοπούν στην εξίσωση των όρων ανταγωνισμού για τους developers και στη βελτίωση της ψηφιακής ζωής των καταναλωτών. Εδώ και χρόνια, οι ρυθμιστικές αρχές και οι δημιουργοί εφαρμογών παραπονιούνται ότι Apple και Google, οι οποίες διαχειρίζονται τα δύο μεγαλύτερα καταστήματα εφαρμογών για smartphones, ασκούν υπερβολική δύναμη ως δύο «υπερδυνάμεις».
Εάν παρόμοιοι νόμοι ψηφιστούν και σε άλλες χώρες, το σχέδιο της Apple θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις και για παρουσίασή του σε άλλες περιοχές, σύμφωνα πληροφορίες του Bloomberg, όμως είναι σαφές ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές της εταιρείας έχουν σχεδιαστεί αρχικά να τεθούν σε ισχύ μό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss