Η Audi από το 2026 στη Formula 1 – FleetNews

Η Audi εισέρχεται στην κορυφαία κατηγορία μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από το 2026, η premium μάρκα θα αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA Formula 1 με μια ειδικά ανεπτυγμένη μονάδα ισχύος.
Το project θα αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις της Audi Sport στο Neuburg κοντά στο Ingolstadt. Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία που θα κατασκευαστεί ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης της Formula 1 στη Γερμανία.

Από αριστερά: Stefano Domenicali, Πρόεδρος και CEO της Formula 1, Mohammed ben Sulayem, Πρόεδρος της FIA, Markus Duesmann, Ποόεδρος ΔΣ της Audi AG και Oliver Hoffmann, Μέλος ΔΣ, υπεύθυνος για την Τεχνική Ανάπτυξη της Audi AG

Η Audi ανακοίνωσε την είσοδό της σε συνέντευξη Τύπου στο Βελγικό Grand Prix της Formula 1 στο Spa Francorchamps. Στην εκδήλωση, ο Markus Duesmann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi AG, και ο Oliver Hoffmann, μέλος του ΔΣ για την Τεχνική Ανάπτυξη, απάντησαν σε ερωτήσεις από κοινού με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Formula 1, Stefano Domenicali, και τον Mohammed ben Sulayem, Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).
«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι αναπόσπαστο μέρος του DNA της Audi», δήλωσε ο Markus Duesmann. «Η Formula 1 είναι ταυτόχρονα ένα παγκόσμιο πεδίο για τη μάρκα μας και ένα εξαιρετικά απαιτητικό «εργαστήριο» για την περαιτέρω ανάπτυξή μας. Ο συνδυασμός υψηλών επιδόσεων και ανταγωνισμού είναι πάντα ένας μοχλός καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας στον κλάδο μας. Με τους νέους κανόνες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εμπλακούμε. Εξάλλου, η Formula 1 και η Audi έχουν σαφείς στόχους για τη βιωσιμότητα» .
Παράγοντας για την παρουσία στη πιο δημοφιλή σειρά αγώνων στον κόσμο είναι το ξεκάθαρο σχέδιο να γίνει η Audi  πιο βιώσιμη και οικονομικά αποδοτική. Οι νέοι τεχνικοί κανόνες, που θα ισχύσουν από το 2026, επικεντρώνονται στην περαιτέρω ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και στα προηγμένα βιώσιμα καύσιμα. Εκτός από το υφιστάμενο ανώτατο όριο κόστους για τις ομάδες, θα εισαχθεί ένα ανώτατο όριο κόστους για τους κατασκευαστές κινητήρων το 2023. Επιπλέον, η Formula 1 έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο να δημιουργήσει μια σειρά αγώνων ουδέτερη σε εκπομπές άνθρακα έως το 2030.
Ο Oliver Hoffmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνική Ανάπτυξη, δήλωσε: «Λαμβάνοντας υπόψη τα μεγάλα τεχνολογικά άλματα που κάνει η Formula 1 προς τη βιωσιμότητα το 2026, μπορούμε να μιλήσουμε για μια νέα Formula 1. Η Formula 1 μεταμορφώνεται, και η Audi θέλει να υποστηρίξει ενεργά αυτό το ταξίδι. Η στενή σύνδεση μεταξύ του έργου μας …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss