Η Continental αισιοδοξεί για το δεύτερο εξάμηνο – FleetNews

Η Continental ατενίζει το δεύτερο εξάμηνο του έτους με αισιοδοξία και διατηρεί τις προοπτικές της για το τρέχον οικονομικό έτος. Όπως αναμενόταν, το συνεχιζόμενο ταραγμένο περιβάλλον αγοράς είχε αξιοσημείωτο αντίκτυπο στο δεύτερο τρίμηνο του 2022.
Ειδικότερα οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες του πολέμου κατά της Ουκρανίας, η διατάραξη των αλυσίδων εφοδιασμού και οι τεράστιες αυξήσεις τιμών πρώτων υλών, τα ημικατεργασμένα προϊόντα, η ενέργεια και τα logistics, σε συνδυασμό με την έλλειψη ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και τις συνέπειες των περιορισμών λόγω κορωνοϊού στην Κίνα, επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα της Continental. Ταυτοχρόνως, η εταιρεία έλαβε σημαντικές παραγγελίες από τον κλάδο Αυτοκινήτου, άνω των 6 δισ. ευρώ.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του περασμένου τριμήνου ανήλθαν στα 9,4 δισ. ευρώ (2ο τρίμηνο 2021: 8,4 δισ. ευρώ, +13,0%) και τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων (EBIT) ήταν 411 εκατ. ευρώ (Β’ τρίμηνο 2021: 512 εκατ. ευρώ, -19,8%). Αυτό αντιστοιχεί σε προσαρμοσμένο περιθώριο EBIT 4,4% (2ο τρίμηνο 2021: 6,2%).
«Το περιβάλλον της αγοράς παρέμεινε εξαιρετικά προκλητικό για τους προμηθευτές συστημάτων αυτοκινήτων κατά το δεύτερο τρίμηνο. Παράλληλα, υπάρχει σημαντική πρόοδος στην ανάπτυξη και την εμπορία των τεχνολογιών μας, με ισχυρές παραγγελίες από την Αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτό σημαίνει πως διαθέτουμε την σωστή στρατηγική και την σωστή τοποθέτηση. Η πρόσφατη μελέτη κινητικότητάς μας το επιβεβαιώνει», δήλωσε ο CEO της Continental, Nikolai Setzer.
Όπως εμφαίνεται στην αντιπροσωπευτική μελέτη Continental Mobility που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2022, η συνδεσιμότητα, η αυτοματοποίηση και η εμπειρία χρήστη διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την πλειονότητα του κόσμου (στην Κίνα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τη Νορβηγία και τις ΗΠΑ) κατά την αγορά νέου οχήματος. Το αυτοκίνητο και η ενσωματωμένη τεχνολογία πρέπει να λειτουργούν διαισθητικά, να είναι ασφαλή και οικονομικά προσιτά. Η Continental δύναται να το παρέχει σε όλους τους τομείς – από ηλεκτρονικά οχημάτων και ελαστικά έως υλικά επενδύσεων vegan.
Το προσαρμοσμένο EBIT του προηγούμενου τριμήνου ήταν πάνω από το αναφερόμενο EBIT των -165 εκατ. ευρώ. Αυτό οφειλόταν κυρίως σε λογιστικές πράξεις περίπου 370 εκατ. ευρώ που έπρεπε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss