Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το EuroPride 2027


 Η έναρξη του ετήσιου εορτασμού έγινε για πρώτη φορά το 1992 και φιλοξενείται κάθε χρόνο σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Φέτος το EuroPride πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου.

Με τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας να έχει οριστεί ως οικοδεσπότης το 2025 και το Άμστερνταμ της Ολλανδίας ως οικοδεσπότης το 2026, αποκαλύφθηκαν τώρα οι οργανισμοί Pride που διεκδικούν τη διοργάνωση του 2027.

«Με την αύξηση των δεξιών και ακροδεξιών κυβερνήσεων και πολιτικών σε όλη την Ευρώπη, οι εκδηλώσεις υπερηφάνειας γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές ως ευκαιρία για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ να έρθει κοντά και να δείξει τη δύναμη της»

Το Torino Pride, το Baltic Pride Vilnius, το Torremolinos Pride και το Pride in Gloucestershire θα είναι σίγουρα υποψήφιοι για το 2027 από το διοικητικό όργανο της European Pride Organisers Association (EPOA).

Οι οργανισμοί μπορούν μέσα σε διάστημα 5 μηνών να ολοκληρώσουν τις προσφορές τους πριν τις υποβάλουν στην EPOA. Η δημοσίευση των προσφορών θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου, με ψηφοφορία και ανακοίνωση του νικητή στην πορτογαλική πόλη του Πόρτο στις 2 Νοεμβρίου.

Κόντρα στην εργαλειοποίηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+

Ο Lenny Emson, πρόεδρος της EPOA, τόνισε: «Με την αύξηση των δεξιών και ακροδεξιών κυβερνήσεων και πολιτικών σε όλη την Ευρώπη, οι εκδηλώσεις υπερηφάνειας γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές ως ευκαιρία για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ να έρθει κοντά και να δείξει τη δύναμή της μέσα από τους αριθμούς και τη συμπόρευση».

«Το EuroPride συνεχίζει να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία και ως στάση ενάντια στην εργαλειοποίηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ στην πολιτική, όπου κι αν λαμβάνει χώρα».

Και συμπλήρωσε: «Η διαφορετικότητα και η ποικιλομορφία στις οργανώσεις που υποβάλλουν υποψηφιότητα για το EuroPride 2027 είναι μια θαυμάσια έκφραση των παραλλαγών του κινήματος Pride στην Ευρώπη».

«Έχουμε ένα επαρχιακό Pride, ένα Pride σε μια πολύ τουριστική πόλη, ένα Pride σε μια διάσημη ιστορική πόλη και ένα Pride σε μια πρώην σοβιετική χώρα: έχουμε πολλά να σκεφτούμε και πολλά να διαλέξουμε».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss