Η επέλαση της κακοκαιρίας «EVA»: Πώς θα κινηθούν τα ισχυρά φαινόμενα

Κακοκαιρία EVA: Δυτική Ελλάδα και νησιά του Ιονίου πλήττονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (05/11) – Ισχυρά φαινόμενα θα πλήξουν τις επόμενες ώρες την κεντρική Ελλάδα και την Αττική – Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία

Η κακοκαιρία «EVA» έχει φτάσει για τα καλά στη χώρα μας με τη Δυτική Ελλάδα να έρχεται αντιμέτωπη από το πρωί με τα ισχυρά φαινόμενα.
Όλα τα νησιά του Ιονίου βρίσκονται σε συναγερμό με την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο να πλήττονται ιδιαίτερα, ενώ αυτή την ώρα η κακοκαιρία έχει περικυκλώσει την Πελοπόννησο, η οποία είναι προετοιμασμένη για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Από το βράδυ τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης) και κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Δείτε LIVE μέσα από το WINDY πώς κινείται κάθε στιγμή το βαρομετρικό κυκλώνοντας την Ελλάδα:

Ισχυροί άνεμοι στο Ρίο Αντίρριο

Το απόγευμα του Σαββάτου η κακοκαιρία έφτασε στο Ρίο Αντίρριο. Ήδη από νωρίς το Σάββατο, έχει επιβληθεί απαγορευτικό απόπλου για ανοικτού τύπου πλοία από και προς την Κέρκυρα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Βροχοπτώσεις και άνεμοι στη Ζάκυνθο
Η Ζάκυνθος από τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (05/11) βρίσκεται στο «μάτι» της κακοκαιρίας και έρχεται αντιμέτωπη με δυνατούς ανέμους και βροχόπτωση.

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά αύριο Κύριακή (06/11) τόσο στο νησί όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η «EVA» χτυπάει την Κέρκυρα
Σφοδρές καταιγίδες σημειώνονται αυτή την ώρα στην Κέρκυρα, καθώς το βαρομετρικό βρίσκεται πάνω από το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα, από κεραυνό πήρε φωτιά ένας μετασχηματιστής ξενοδοχείου.
Μόνο με κλειστού τύπου πλοία γίνονται τα δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, λόγω των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή.

Η κακοκαιρία EVA χτυπά την ΚέρκυραKerkyraSimera

Υδροστόβιλος στην Ηγουμενίτσα

Νέο μήνυμα της ΓΓΠΠ για τα έντονα καιρικά φαινομενα
Σύμφωνα με τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss