Η Gazprom έδωσε τα χέρια με την Κίνα – Η πληρωμή του φυσικού αερίου σε γιουάν και ρούβλια

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την Κίνα για την πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε εθνικά νομίσματα

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom ανακοίνωσε την Τρίτη ότι υπέγραψε συμφωνία, για την έναρξη των πληρωμών για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα σε γιουάν και ρούβλια, αντί δολαρίων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ δήλωσε ότι οι πληρωμές σε ρωσικά ρούβλια και κινεζικά γιουάν είναι «αμοιβαία επωφελής» και για την Gazprom και την China National Petroleum Corporation και μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα και για άλλες εταιρείες.

Η Gazprom «τρολάρει» τους Ευρωπαίους με προειδοποιητικό βίντεο
Υπενθυμίζεται ότι η Gazprom δημοσίευσε ένα σύντομο ειρωνικό βίντεο στο διαδίκτυο, με το οποίο υπόσχεται στους Ευρωπαίους…βαρύ χειμώνα, λόγω έλλειψης φυσικού αερίου σε επαρκή ποσότητα.

Επιστροφή στην εποχή των παγετώνων, υπόσχεται η Gazprom στους Ευρωπαίους, «παίζοντας» με την ανησυχία των «27» για την ενεργειακή κρίση. Σε ένα σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η ρωσική εταιρεία έστειλε μια απροκάλυπτη προειδοποίηση στις χώρες της «γηραιάς ηπείρου», οι οποίες διατηρούν τις ισχυρές κυρώσεις τους έναντι της Μόσχας και χάνουν σταδιακά το ενδιαφέρον τους για το ρωσικό αέριο.

Το κλιπ, έχει τίτλο «Ο χειμώνας θα είναι σκληρός» και δείχνει έναν υπάλληλο της εταιρείας να πηγαίνει στις εγκαταστάσεις για να κλείσει κυριολεκτικά τη στρόφιγγα του γκαζιού. Σκοτάδι και ψύχος καλύπτουν στη συνέχεια τον κόσμο και ειδικά την Ευρώπη. Η απειλή μετά βίας συγκαλύπτεται με τη διαδοχική εμφάνιση της σημαίας της ΕΕ και των στιγμιότυπων από το Βερολίνο και το Παρίσι.

Η Gazprom φτάνει στο σημείο να κοροϊδεύει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επισημαίνοντας ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά πάνελ και άλλους υδροηλεκτρικούς σταθμούς, σαν να λέει ότι δεν θα είναι αρκετοί σε περίπτωση οριστικής διακοπής των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου. Μία δραματική μουσική ακούγεται στο φόντο, προσδίδοντας ακόμα περισσότερη δύναμη στις εικόνες.
Είναι η πρώτη φορά που η ρωσική εταιρεία, η οποία σταδιακά τερματίζει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη γηραιά ήπειρο, ισχυρίζεται τόσο ανοιχτά ότι είναι πολιτικό όπλο της ρωσικής προεδρίας. Είναι η πρώτη φορά που η Gazprom ισχυρίζεται ανοιχτά ότι είναι η ένοπλη πτέρυγα του Κρεμλίνου. Μέχρι τώρα, η εταιρεία έβρισκε καταφύγιο κυρίως πίσω από υποτιθέμενες τεχνικές βλάβες, ιδίως εκείνες του στρατηγικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.

Προς το παρόν, αυτό το διπλό παιχν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss