Η Hellenic Train, o επενδυτής της Σωκράτους και η Black Friday

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Αναζητείται επενδυτής
Από το 2018 προσπαθεί το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, νυν ΕΦΚΑ, να αξιοποιήσει το κτήριο ιδιοκτησίας του στην οδό Σωκράτους 65-67 στο κέντρο της Αθήνας. Πέντε χρόνια μετά, το ακίνητο συνολικής επιφάνειας 10.247,01 τ.μ. που αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο, τμήμα ημιορόφου, 8 ορόφους και δώμα και βρίσκεται επί γηπέδου συνολικής επιφάνειας 2.363,94 τ.μ. δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί. Υπενθυμίζεται πως μέχρι το 1980 λειτουργούσε σε αυτό το ξενοδοχείο «Ambassadeur» δυναμικότητας 200 δωματίων (170 μονόκλινα, 30 δίκλινα), το οποίο είχε κατασκευαστεί το1961. Στη συνέχεια στο κτήριο λειτούργησε το Εφετείο Αθηνών μέχρι το έτος 2000, και έκτοτε είναι κενό. Πάντως ο ΕΦΚΑ δεν καταθέτει τα όπλα και προχωρεί σε νέο διαγωνισμό. Στόχος του ΕΦΚΑ είναι η προσέλκυση επενδυτή, ο οποίος θα μισθώσει το ακίνητο για 30 χρόνια και θα δαπανήσει τουλάχιστον 24 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του κτηρίου σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Η υποβολή των προσφορών έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου 2023.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας
Σαφές μήνυμα ότι η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα απορροφά μεγάλο μέρος των διεθνών ανατιμήσεων στο φυσικό αέριο «για όσο χρειαστεί» έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, Κώστας Ξιφαράς. Να σημειωθεί πως η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει ανακοινώσει 90 ευρώ έκπτωση ανά μεγαβατώρα για τον Οκτώβριο και 25 για τον Νοέμβριο και φαίνεται πως θα συνεχίσει έτσι και τους επόμενους μήνες που η κατανάλωση λόγω χειμώνα θα είναι μεγαλύτερη, συμβάλλοντας στη συγκράτηση του ενεργειακού κόστους για περισσότερα από 700.000 νοικοκυριά. Ο Κώστας Ξιφαράς έχει επανειλημμένα τονίσει πως όλα τα μέτρα που έχει πάρει η εταιρεία μέχρι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss