Η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την 28η Οκτωβρίου

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος εξέδωσε την ημερήσια διαταγή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ακολουθεί η ημερήσια διαταγή προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων:
«Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σαν σήμερα 82 χρόνια πριν, ένα συναίσθημα ανεπανάληπτο και μοναδικό διαπερνούσε σαν ρίγος την ραχοκοκαλιά του Έθνους, απ’ άκρη σ’ άκρη σε βουνά, πεδιάδες και πέλαγα, σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελληνικής επικράτειας κι έφτανε μέχρι το μεδούλι της ψυχής των απανταχού Ελλήνων.
Στην τρομερή είδηση ότι οι Ιταλοί επετέθησαν στην Ελλάδα, στο φοβερό άκουσμα ότι ο «γνωστός-άγνωστος» εχθρός και φονέας της «Έλλης» και του πληρώματός της 3 μήνες πριν στη γιορτή της Παναγιάς στην Τήνο, τόλμησε να πατήσει το πόδι του πάνω σε ελληνικό χώμα, το Έθνος σύσσωμο ένιωσε αμέσως το Μεγάλο Κάλεσμα της Ιστορίας, το Μεγάλο Κάλεσμα του Χρέους και της Τιμής και σηκώθηκε όρθιο. Ολόρθο, αγέρωχο, οργισμένο κι αποφασισμένο. Αποφασισμένο, ατσάλινο να ξεπληρώσει σκληρά την Ύβρι της Έλλης, κι ότι άλλο είχε καρτερικά υπομείνει μέχρι εκείνη την ώρα. Αποφασισμένο να τιμωρήσει σκληρά τον αλαζόνα εισβολέα όπως άλλωστε κάνει πάντα στην Ιστορία του αυτό το Έθνος. Το Έθνος των Ελλήνων!!!

Η οροσειρά της Πίνδου έγινε τότε το ατσάλινο στήθος του Έθνους. Την ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη γονάτιζε κάτω από τη μπότα του Άξονα κι οι άμυνες των κρατών έπεφταν σαν τραπουλόχαρτα, εκεί ψηλά, πάνω στα παγωμένα κορφοβούνια και τ’ αφιλόξενα βράχια της Ηπείρου, χαρασσόταν με ανάγλυφα γράμματα το Χρονικό της Ελληνικής Δόξας.

Άλλο ένα χρυσό χρονικό της Ελληνικής Δόξας. Γιατί αυτή είναι η Μοίρα μας. Σ’ αυτό το Ιερό Χρονικό, σ’ αυτό το Ολόχρυσο Ελληνικό Έπος σκύβουμε σήμερα με ευλάβεια και δέος, για να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε τους απλούς, μα ατρόμητους κι ατσάλινους παππούδες μας που δεν πτοήθηκαν από την εχθρική υπεροπλία, που δεν δείλιασαν ούτε στιγμή μπροστά στις απειλές και τις προκλήσεις των τυράννων εκείνης της εποχής, γιατί στ’ αλήθεια το έλεγε η καρδιά τους! Αυτή η καρδιά των Ελλήνων που χτυπάει χιλιάδες χρόνια σ’ αυτό τον τόπο.
Μικρή αριθμητικά, μα με μια Ψυχή θεόρατη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss