Η Insignio, η Dimand και η PwC, το Project Terra και η παραλία της Gastrade

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Project Terra και Bain
Με άλλα χαρακτηριστικά ξεκίνησε το Project Terra της Τράπεζας Πειραιώς με άλλα γίνεται σήμερα η διαπραγμάτευσή του. Το Project Terra όταν ανακοινώθηκε αφορούσε στη μεγαλύτερη μεμονωμένη συναλλαγή πώλησης ακινήτων στην ελληνική αγορά, καθώς περιλάμβανε περίπου 2.500 ακίνητα του ομίλου Πειραιώς, εκτιμώμενης αξίας της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ. Σήμερα ωστόσο πληροφορούμαστε πως η περίμετρος του Project Terra έχει μειωθεί από τα 800 εκατ. ευρώ στα 450 εκατ. ευρώ, ήτοι έχει υποχωρήσει αισθητά. Η προσοχή των επενδυτών εστιάσθηκε κυρίως σε ακίνητα αξίας 300 εκατ. ευρώ που ιδιοχρησιμοποιούνται σήμερα από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, ήτοι έχουν εξασφαλισμένα έσοδα. Εκτός από την περίμετρο του Project Terra μειώθηκε και το επενδυτικό ενδιαφέρον. Σήμερα ο μοναδικός υποψήφιος που θεωρείται «ζεστός» για το Project Terra είναι η Bain.

Η Insignio, η Dimand και η PwC
Προ ημερών η Dimand συνομολόγησε με την Insignio Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανάπτυξης Ακινήτων σύμβασης παροχής υπηρεσιών διαχείρισης επένδυσης. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ενδοομιλική συναλλαγή, καθώς η Insignio, ανήκει στην κυπριακή εταιρεία Severdor LTD, θυγατρική της Dimand. Στις 19 Μαΐου 2022 η Insignio σύναψε συμβολαιογραφική πράξη αγοραπωλησίας με την οικογένεια Αντωνίου για την απόκτηση οικοπέδου 10.647 τ.μ. επί των οδών Διονύσου και Βλαχερνών και της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι έναντι τιμήματος 20 εκατ. ευρώ. Στο ακίνητο αυτό θα αναπτυχθούν τα νέα γραφεία της PwC Ελλάδας. Ο προϋπολογισμός του έργου θα αγγίξει τα 62,5 εκατ. ευρώ και πρόκειται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024. Οπότε αντιλαμβάνεται κανείς η Insignio είναι το διαμάντι στο στέμμα της Dimand.

Η Gastrade προετοιμάζεται

Εντατικά εργάζεται η Δι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss