Η Jaguar Land Rover συνεργάζεται με την Wolfspeed – FleetNews

Η Jaguar Land Rover και η Wolfspeed[i], Inc. ανακοίνωσαν στρατηγική συμμαχία για την παροχή ημιαγωγών τεχνολογίας Silicon Carbide ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς, που θα προσφέρουν πιο αποδοτικά κινητήρια σύνολα και εκτεταμένη αυτονομία οδήγησης.  
Στο πλαίσιο της στρατηγικής της “Reimagine”, η Jaguar Land Rover μετασχηματίζεται σε μία electric-first επιχείρηση για να πετύχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, τα προϊόντα, της υπηρεσίες και τις δραστηριότητές της μέχρι το 2039.
Η προηγμένη τεχνολογία Silicon Carbide της Wolfspeed θα χρησιμοποιείται ειδικά στο inverter των οχημάτων, που διαχειρίζεται τη μεταφορά ενέργειας από τη μπαταρία προς τους ηλεκτροκινητήρες. Τα πρώτα οχήματα Range Rover με αυτή την προηγμένη τεχνολογία θα διατίθενται από το 2024 και στη νέα, πλήρως ηλεκτρική γκάμα της Jaguar το 2025.
Η συνεργασία βασίζεται στην υφιστάμενη σχέση της Wolfspeed με την επιτυχημένη ομάδα Jaguar TCS Racing που αγωνίζεται στο ABB FIA Formula E World Championship, όπου η προηγμένη της τεχνολογία Silicon Carbide χρησιμοποιήθηκε για να επιταχυνθεί η απόδοση και οι επιδόσεις στην πίστα.
Η συμφωνία είναι η πιο πρόσφατη στο πρόγραμμα της Jaguar Land Rover που αφορά στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών με ηγέτες του κλάδου για τα μελλοντικά, σύγχρονα πολυτελή οχήματά της: το Φεβρουάριο του 2022, η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε μία συνεργασία με την NVIDIA, η οποία ήταν επικεντρωμένη στα προηγμένα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης  που καθορί …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss