Η κοινοβουλευτική αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ για τις παρακολουθήσεις βρίσκει σύμφωνο τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναμένονται εξελίξεις μετά τις κινήσεις ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις παρακολουθήσεις

Σε θέσεις μάχης βρίσκει το ΠΑΣΟΚ η επανέναρξη των κοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη έκανε πράξη τα όσα είχε προαναγγείλει το προηγούμενο διάστημα, καταθέτοντας αίτημα για να συνεδριάσει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά και για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.
Οι κινήσεις αυτές του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου -που είχε καταθέσει αίτημα για άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από τις 9 Αυγούστου- στηρίζει όλες τις διαδικασίες που θα επιχειρήσουν να ρίξουν φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Επίσης, όλα δείχνουν ότι θα στηρίξει την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, χωρίς να καταθέσει δίκη της, καθώς χρειάζονται 120 υπογραφές βουλευτών προκειμένου να συσταθεί η Επιτροπή.
Είναι δεδομένο πως η Χαριλάου Τρικούπη ζητάει εξηγήσεις ως προς το γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο στόχαστρο της ΕΥΠ. Και δεν θα αρκεστεί σε μισόλογα αυτή τη φορά, όπως έγινε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εξέτασης του τέως διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

«Πρώτον, τι ακριβώς συμβαίνει με την ομολογημένη παρακολούθηση της ΕΥΠ και ποιος και γιατί θεώρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη “κατάσκοπο” εις βάρος της χώρας. Και, δεύτερον, τι ακριβώς έχει συμβεί με το Predator; Προκύπτει ότι κάποιος αποπειράθηκε -άραγε ποιος- να παγιδεύσει το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια ακριβώς περίοδο που έχει ξεκινήσει και έχει παραταθεί η παρακολούθηση από την ΕΥΠ». Αυτές είναι οι απαντήσεις που ζητάει το ΠΑΣΟΚ, όπως τις παρουσίασε σήμερα ο Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον «Σκάι».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, θέτει και άλλα ερωτήματα, ακόμα πιο διευρυμένα. Αρχικά, αναφέρει ότι από την ημέρα που ξέσπασε αυτή η ιστορία, δεν έχει γίνει μία έρευνα στην εταιρεία «Intellexa», η οποία φαίνεται ότι διαθέτει -και ενδεχομένως νοικιάζει στην ΕΥΠ, είναι ένα αναπάντητο ερώτημα- το λογισμικό Predator.
Επίσης, δεν περνάει απαρατήρητο πως το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss