Η μεγάλη αλλαγή που φέρνουν οι νέοι στην τεκνοθεσία στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

 “Ηεπιλογή των θεμάτων βασίστηκε στην πρόθεσή μας να αναδείξουμε εκείνα τα στοιχεία που συμβάλλουν στην κοινωνική αποδοχή της διαφορετικότητας, του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου. Επιπλέον, σκεφτήκαμε ότι για να πετύχουμε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να πιάσουμε το νήμα από την αρχή, δηλαδή από την παιδική ηλικία, αφιερώνοντας μέρος του υλικού μας και στην εκπαιδευτική διάσταση του θέματος. Κι αυτό επειδή σε αυτή την ηλικία αρχίζουν να διαμορφώνονται συνειδήσεις, ικανές να καταρρίψουν στη συνέχεια στερεότυπα και αναχρονιστικές αντιλήψεις που υπάρχουν στην κοινωνία. ”
Αυτό λέει στο Magazine η Αγγελική Κ. Καραγεώργου με αφορμή την επιμέλεια που είχε στις Όψεις του Eteron για το Pride. Άλλωστε πια ο Ιούνιος είναι πια ο μήνας που η παρουσία του Pride τον χαρακτηρίζει. Όχι μόνο σαν παρέλαση αλλά και σαν μια περίοδος που αναλογιζόμαστε την ισότητα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο.
“Ταυτόχρονα”, συμπληρώνει η Αγγελική Κ. Καραγεώργου, “θελήσαμε να ανοίξουμε περαιτέρω το θέμα και να αναδείξουμε την επιτακτική ανάγκη για εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στην εργασία, τη στέγαση, την προσωπική ελευθερία, την γονεϊκότητα. Με στόχο την ορατότητα, την ενδυνάμωση και μια ζωή χωρίς διακρίσεις για όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα απευθυνθήκαμε σε οργανώσεις που εργάζονται στο πεδίο ή συσπειρώνουν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ακτιβιστές και ακτιβίστριες. Έτσι, στις Όψεις Pride μπορείτε, μεταξύ άλλων, να διαβάσετε και να δείτε από το βίντεο «Περήφαν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss