Η Μελόνι θέλει να βάλει τέλος στις αφίξεις μεταναστών από την Αφρική

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζα Μελόνι δεσμεύτηκε την Τρίτη ότι θα εμποδίσει τις αφίξεις μεταναστών από την Αφρική, την ώρα που μη κυβερνητική οργάνωση προειδοποιούσε πως πάνω από 1.300 άνθρωποι κινδυνεύουν στη Μεσόγειο.

Η αρχηγός του κόμματος Fratelli d’Italia (FdI, «Αδέλφια της Ιταλίας»), δήλωσε πως η κυβέρνησή της, σκοπεύει να «σταματήσει τις παράνομες αναχωρήσεις» από την Αφρική, να «τερματίσει την εμπορία ανθρώπων».
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησής της στο ιταλικό κοινοβούλιο, επέμεινε στο ότι είναι καιρός η Ρώμη να σταματήσει τους διακινητές «που αποφασίζουν ποιος μπορεί να μπει» στην Ιταλία.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησής της, ο Ματέο Πιαντεντόζι, έχει διαμηνύσει πως σκοπεύει να εμποδίσει τα πλοία των ΜΚΟ οι οποίες διασώζουν μετανάστες στη θάλασσα να ελλιμενίζονται στην Ιταλία, θέτοντας εκ νέου σε εφαρμογή την πολύ αμφιλεγόμενη πολιτική του Ματέο Σαλβίνι, αρχηγού του αντιμεταναστευτικού κόμματος Λέγκα και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μελόνι.
Η Alarm Phone, μη κυβερνητική οργάνωση η οποία διαχειρίζεται τηλεφωνική γραμμή βοήθειας στους μετανάστες που αντιμετωπίζουν δυσκολία στη θάλασσα και χρειάζονται διάσωση, ανέφερε χθες πως δύο πλοία με πάνω από 1.300 ανθρώπους αντιμετώπισαν προβλήματα προσπαθώντας να περάσουν τη Μεσόγειο. Η ΜΚΟ διευκρίνισε πως τα δύο πλοία απέπλευσαν μαζί από τις ακτές της Λιβύης.

«Μας είπαν πως το ένα μεταφέρει περίπου 700 ανθρώπους, το δεύτερο περίπου 650. Φαίνεται πως ένας άνθρωπος είναι νεκρός και ότι οι κινητήρες δεν λειτουργούν πλέον», τόνισε η Alarm Phone, κρίνοντας πως είναι απαραίτητη «τεράστια επιχείρησης διάσωσης».

Η ιταλική ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα διδύμων ηλικίας περίπου ενός μήνα, που πέθαναν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια διάπλου σκάφους που αναχώρησε από την Τυνησία, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Σεβαστό το δικαίωμα στο άσυλο
Η Ιταλία, για χρόνια στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, υποδέχεται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που αποπειρώνται τον διάπλου της πιο φονικής θαλάσσιας μεταναστευτικής οδού στον πλανήτη.
Δύο πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων που εκτελούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται το τρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss