Η Μυτιληναίος και η Imerys, οι καταγγελίες για την προτεραιότητα σύνδεσης στις ΑΠΕ και η Grecan

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Μυτιληναίος κατά Imerys
Εξακολουθεί να τελεί σε εκκρεμότητα η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την καταγγελία της εταιρείας Μυτιληναίος για καταχρηστική εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους της Imerys Βωξίτες. Η ακρόαση στην ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει ολοκληρωθεί (Ιούνιος 2021) και τους τελευταίους -πολλούς- μήνες αναμένεται η απόφαση. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού απέστειλε επιστολή στην Imerys Βωξίτες από την 18/2/2022 και ζήτησε και έλαβε στοιχεία, ως προς το αίτημα της εταιρείας για «αδυναμία πληρωμής» πιθανού προστίμου, ένδειξη ότι η εποπτική Αρχή έχει διαπιστώσει κάποια παράβαση (άγνωστο όμως ποια) και αξιολογεί το ύψος του πιθανού προστίμου, που θα επιβάλει.

Περιμένοντας την απόφαση
Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει ειδικό βάρος για ακόμη ένα λόγο. Η Μυτιληναίος και η Imerys Βωξίτες έχουν αστική αντιδικία. Για τις παραδόσεις βωξίτη εντός του 2020 και τους πρώτους μήνες 2021 η Μυτιληναίος αποπλήρωνε μερικώς τα εκδοθέντα τιμολόγια επί τη βάση της τιμής του 2019, υποστηρίζοντας ότι οι τιμές του 2020 είναι καταχρηστικά υψηλές. Το ίδιο συνεχίστηκε και τους πρώτους μήνες στη χρήση 2021 οπότε δεν πλήρωνε τη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss