Η Νίκη Κεραμέως στο Newsbomb.gr: Στόχος η αύξηση μισθών στους εκπαιδευτικούς και μόνιμοι διορισμοί

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Newsbomb.gr και την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη, η υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως μιλά για το κρίσιμο μεταρρυθμιστικό έργο του υπουργείου Παιδείας, τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις με φόντο την ενεργειακή κρίση, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2023, η υπουργός Παιδείας μιλά στο Newsbomb.gr και επισημαίνει τα σταθερά βήματα με τα οποία πορεύτηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες και εξαιρετικά δύσκολες κρίσεις και προκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Κεραμέως ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, υποστηρίζει πως, «ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εφικτός, μιας και το κυβερνών κόμμα στάθηκε με συνέπεια απέναντι στις εξαγγελίες του».
Η υπουργός Παιδείας τονίζει πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, ξεκθαρίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή πλησιάζει περισσότερο τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Βελόπουλο, η κυρία Κεραμέως αποφεύγει εντέχνως να απαντήσει, επαναλαμβάνοντας τη σημαντικότητα ύπαρξης μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας σημειώνει πως η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων, με τη χώρα μας να αποτελεί πλέον πηγή λύσεων και όχι προβλημάτων, όπως τα προηγούμενα χρόνια. «Κινηθήκαμε από την πρώτη στιγμή σε επίπεδο ευρωπαϊκό, αλλά και σε εγχώριο. Η πολιτική μας είναι διττή, αφενός με τη στήριξη των πολιτών με κάθε τρόπο, με κάθε ευρώ και αφετέρου με την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά».
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την παρατεταμένη ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, η κυρία Κεραμέως τόνισε την αποφασιστικότητα με την οποία απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία, προσθέτοντας πως η χώρα μας δεν είναι μόνη της. «Η Αμερική παίρνει θέση, η Γερμανία θέση. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Η Ελλάδα πορεύεται πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο και είναι απολύτως ανοιχτή στον διάλογο αλλά, κάθετα κλειστή και κάθετα αντίθετη σε κάθε προκλητική ενέργεια».

Αναφορικά με τα ζητήματα των εκπαιδευτικών, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό. «Όσες μεταρρυθμίσεις και να κάνουμε, αν δεν επενδύσουμε στον άνθρωπο, όλα τα άλλα είναι μάταια», ανέφερε η υπουργός Παιδείας. «Από το 2008 μέχρι το 2020 έφευγαν κάθε χρόνο 4.000, 5.000 εκπαιδευτικοί λόγω συνταξιοδότησης και δεν υπήρχε καμία ανατροφοδότηση. Γι’ αυτό και προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν οι μόνιμοι διορισμοί μετά από 12 χρόνια. Γ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss