Η Νορβηγική Διοίκηση Δημόσιων Οδών (NPRA) στον Euro NCAP – FleetNews

Ο Euro NCAP που στοχεύει από το 1997 στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Ευρώπη, καλωσόρισε επισήμως τη Νορβηγική Διοίκηση Δημόσιων Οδών (NPRA) ως το νεότερο μέλος του δικτύου του.
Με την ένταξη της NPRA ο Euro NCAP διευρύνει περαιτέρω το δίκτυο των ευρωπαϊκών κρατών μελών, περιφερειών, συλλόγων κινητικότητας, οργανώσεων καταναλωτών και ασφαλιστικών εταιρειών αυτοκινήτων που συνεργάζονται για την προώθηση της οδικής ασφάλειας. Η NPRA είναι υπεύθυνη για την οδική ασφάλεια στη Νορβηγία, με φιλοδοξία μηδενικούς θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς χρηστών του δρόμου μέχρι το 2050, σε συνεργασία και συντονισμό με πολλούς άλλους εθνικούς φορείς και οργανισμούς που εργάζονται για την ασφάλεια της κυκλοφορίας.
Τα τελευταία χρόνια, η Νορβηγία έχει καθιερωθεί ως κινητήρια δύναμη μελλοντικών ιδεών κινητικότητας και ηλεκτροκίνησης, η οποία έχει τεράστια διάδοση στη χώρα. Η Νορβηγία έχει τις περισσότερες ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων κατά κεφαλήν στον κόσμο με το Όσλο να αναγνωρίζεται ως πρωτεύουσα των ηλεκτρικών οχημάτων. Τον Μάρτιο του 2014, η Νορβηγία έγινε η πρώτη χώρα όπου πάνω από 1 στα 100 επιβατικά αυτοκίνητα στο δρόμο ήταν ηλεκτρικά φορτιζόμενα. Ο στόλος ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Νορβηγίας είναι επίσης από τους καθαρότερους στον κόσμο, επειδή το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη χώρα προέρχεται από υδροηλεκτρική ενέργεια και το 10% από αιολική.
Η Νορβηγία έχει συνολική έκταση 385 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, πληθυσμό σχεδόν πεντέ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss