Η NVIDIA διερευνά αναφορές για καλώδια που καίγονται ή λιώνουν με τη GeForce RTX 4090

Η NVIDIA διερευνά δύο περιστατικά που αφορούν κάρτες γραφικών GeForce RTX 4090. Σύμφωνα με αναφορές, τα καλώδια τροφοδοσίας των καρτών γραφικών κάηκαν ή έλιωσαν.

Ο χρήστης του Reddit, reggie_gakil, ήταν ο πρώτος που δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετώπισε με μία κάρτα γραφικών Gigabyte RTX 4090, δείχνοντας αποκαλυπτικές φωτογραφίες με τη ζημιά που δημιουργήθηκε στο καλώδιο του νέου προσαρμογέα 12VHPWR που διατίθεται από την Nvidia με την αγορά κάθε κάρτας γραφικών GeForce RTX 4090. Ο αντίστοιχος connector επίσης στην ίδια την κάρτα γραφικών υπέστη σημαντική ζημιά.
Στο ίδιο νήμα του Reddit, ένας δεύτερος χρήστης απάντησε λέγοντας ότι μπορεί να μην διαπίστωσε παρόμοιας έκτασης ζημιά, ωστόσο οι φωτογραφία που δημοσίευσε δείχνει τόσο το καλώδιο όσο και ο connector 12VHPWR στην κάρτα γραφικών να δείχνουν αλλοιώσεις. Η κάρτα γραφικών στη δεύτερη περίπτωση ήταν μία ASUS GeForce RTX 4090 TUF Gaming.
«Διερευνούμε τις αναφορές» δήλωσε πρόσφατα ο εκπρόσωπος της NVIDIA, Bryan Del Rizzo, στην ιστοσελίδα The Verge. «Είμαστε σε επαφή με τον πρώτο ιδιοκτήτη και θα επικοινωνήσουμε και με τον δεύτερο για πρόσθετες πληροφορίες».
Η NVIDIA σε πρώτη φάση υϊοθέτησε τον 16-pin power connector στις κάρτες γραφικών GeForce RTX 3090 Ti της περασμένης γενιάς και τώρα προχώρησε στην τυποποίηση του 12VHPWR σε όλες τις κάρτες γραφικών της σειράς GeForce RTX 40-series. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ανησυχίες ότι ο power connector 12VHPWR, που σχεδιάστηκε για τα τροφοδοτικά ATX 3.0, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αν λυγίσει υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Οι ακροδέκτες/υποδοχές του νέου connector 12VHPWR είναι αρκετά μικρότερου μεγέθους από τη προηγούμενη γενιά με την ιστοσελίδα Cable …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss