Η Porsche στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης – FleetNews

Taycan, 356, 911 GT3 RS, 911 Carrera RS 2.7, 911 Turbo, Cayenne GT, κατά την εισαγωγή της Porsche στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

H Porsche εισήχθη με επιτυχία, με το χτύπημα του κουδουνιού χθες το πρωί (29 Σεπτεμβρίου 2022), στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.
Η τιμή προσφοράς ορίστηκε στα 82,50 ευρώ ανά Προνομιούχο Μετοχή. Οι Προνομιούχες Μετοχές εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης με το σύμβολο διαπραγμάτευσης “P911”, τον Γερμανικό Κωδικό Αξιών (WKN) “PAG911” και το ISIN “DE000PAG9113”.

Έτσι, ένας από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων στον κόσμο, εισέρχεται σε νέα εποχή με αυξημένη επιχειρηματική ευελιξία.

Οι Lutz Meschke και Oliver Blume στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

“Αυτό που μας οδηγεί είναι το να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα των πελατών μας. Σήμερα, ένα μεγάλο όραμα γίνεται πραγματικότητα για εμάς. Με την ολοκλήρωση της IPO (Αρχική Δημόσια Προσφορά), ανοίγουμε νέο κεφάλαιο στη μοναδική παράδοση της εταιρείας μας”, δήλωσε ο Oliver Blume, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG. “Πρόκειται για ιστορική στιγμή για την Porsche. Πάνω από όλα, επιθυμώ να ευχαριστήσω τους πάνω από 37.000 αφοσιωμένους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο και όλους όσοι μας επέτρεψαν να ανακοινώσουμε την επιτυχή μας IPO”.
Υπενθυμίζεται πως ο Oliver Blume αντικατέστησε από την 1η Σεπτεμβρίου τον Herbert Diess ως Πρόεδρος του ΔΣ του Volkswagen Group, διατηρώντας παράλληλα τη θέση του στην Porsche.
Με την εισαγωγή αυτή, η Porsche αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη IPO που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ευρώπη με κεφαλαιοποίηση περίπου 78 δισ. ευρώ, ως υπολογισμένη αξία της τιμής προσφοράς για τις προνομιούχες μετοχές και αντίστοιχη αξία για τις κοινές. Συνολικά, η Volkswagen τοποθετεί 113.875.000 προνομιούχες μετοχές άνευ δικαιώματος ψήφου χωρίς ονομαστική αξία της Porsche AG (“Προνομιούχες Μετοχές”) (συμπεριλαμβανομένων 14.853.260 Προνομιούχων Μετοχών για την κάλυψη over-allotments) στην IPO. Οι προνομιούχες μετοχές που τοποθετήθηκαν αντιπροσωπεύουν το 12,5% του εκδοθέντος και τρέχοντος μετοχικού κεφαλαίου της Porsche AG.
“Σκοπεύουμε να εμπνεύσουμε πελάτες και φίλους σε όλο τον κόσμο με επιτυχημένα προϊόντα και συναρπαστικές οικονομικές επιδόσεις. Θέλουμε να μοιραστούμε αυτό το πάθος με επενδυτές και είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε όσους έγιναν μέλη της μοναδικής μας οικογένειας Porsche”, δήλωσε ο Lutz Meschke, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Οικονομικών και Πληροφορικής της Porsche AG. “Μαζί, εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα για να εφαρμόσουμε τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας. Εδώ, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της πολυτελούς μας θέσης και τις συνέργειες με το Volkswagen Group“.
Η IPO δίνει μεγαλύτερη επιχειρηματική ελευθερία στην Porsche. Η συμφωνία κυριότητας και η σύμβαση μεταφοράς κερδών με την Volkswagen λήγε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss