Η ρήτρα αναπροσαρμογής στις δημόσιες συμβάσεις, η τριπλή επιχορήγηση στον ΔΕΔΔΗΕ και η Παπουτσάνης

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Οι Γερμανοί και το Ελληνικό
Το ότι η φήμη του Ελληνικού έχει φτάσει πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας είναι γνωστό. Όμως το γεγονός ότι η Γερμανική Πρεσβεία επέλεξε το χώρο του Experience Centre για να πραγματοποιήσει τη δεξίωση για την ημέρα Ενότητας της Γερμανίας έχει τη σημασία του. Μάλιστα, ο πρέσβης στην ομιλία του αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη LAMDA Development και το έργο του Ελληνικού λέγοντας συγκεκριμένα «ότι εφέτος δεν γιορτάζουμε αυτή τη μέρα στη πρεσβευτική κατοικία, γιατί έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Βρισκόμαστε όμως σε ένα άλλο εργοτάξιο. Στο Ελληνικό. Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη. Αυτό το πολύ μεγάλο έργο πραγματοποιεί η LAMDA Development. Βρισκόμαστε στο χώρο του πρώην αεροδρομίου της Ελλάδας και εδώ το έργο του Ελληνικού συμβολίζει την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Συμβολίζει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης της Ελλάδας! Ευχαριστούμε θερμά τη Lamda που μας παραχώρησε αυτό το χώρο που είναι μια εικόνα από το μέλλον». Και επειδή οι Γερμανοί δεν φημίζονται για τις κολακείες τους, τα λόγια αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία.

Οι δημόσιες συμβάσεις
Μια εγκύκλιο που η αγορά ανέμενε με μεγάλη ανυπομονησία εδώ και πολύ καιρό εξέδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόκειται για την εγκύκλιο που περιγράφει το πως θα εφαρμόζεται η ρήτρα αναπροσαρμογής των τιμών στις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών. Ο νόμος 4412/2016 προβλέπει πως στις διαδικασίες ανάθεσης δημόσιας σύμβασης προμηθειών, όταν από τα έγγραφα της σύμβασης προβλέπεται διάρκεια της σύμβασης μεγαλύτερη των 12 μηνών, θα πρέπει να περιλαμβάνεται στα έγγραφα της σύμβασης όρος περί αναπροσαρμογής της τιμής. Η εγκύκλιος Γεωργιάδη περιγράφει δύο επιλογές για την αναπροσαρμογή των τιμών στις δημόσιες συμβάσεις, με την πρώτη επιλογή να αφορά στη χρήση συγκεκριμένου μαθηματικού τύπου και τη δεύτερη να αφήνει την πρωτοβουλία των κινήσεων για την αναπροσαρμογή της τιμής στην αναθέτουσα αρχή. Η εγκύκλιος προβλέπει πως ο νέος μηχανισμός θα εφαρμόζεται στις συμβάσεις που συνάπτονται δυνάμει συμφωνίας – πλαίσιο (εκτελεστικές συμβάσεις), στο πλαίσιο διαγωνιστικών διαδικασιών ανάθεσης που εκκινούν από την 1η Οκτωβρίου 2022 και μετά.

Η Παπουτσάνης και το Αρκάδι

Σημαντική αύξηση κατά 39% κατέγραψε ο τζίρος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ στο 9μηνο του 2022, ανερχόμενος στα 53 εκατ. ευρώ, έναντι 38,2 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss