Η Samsung διαθέτει 50 εκατομμύρια smartphones απόθεμά λόγω χαμηλής ζήτησης

Ενώ τα smartphone της Samsung εξακολουθούν να είναι ένα από τα καλύτερα σε πωλήσεις στον κόσμο, το 2022 έχει δημιουργήσει ένα νέο αίνιγμα για τον νοτιοκορεατικό γίγαντα ηλεκτρονικών ειδών. Μέχρι τώρα, οι εταιρείες δυσκολεύονταν να εξασφαλίσουν επαρκή προμήθεια πρώτων υλών για να διατηρήσουν λειτουργικές τις γραμμές παραγωγής τους. Τώρα που οι περιορισμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν χαλαρώσει, η κατάσταση έχει πάρει μια πλήρη στροφή 180 μοιρών.

Μια έκθεση της The Elec αναφέρει ότι έχει 50 εκατομμύρια smartphone σε απούλητο απόθεμα – σχεδόν το 18% των τηλεφώνων που σχεδίαζε να πουλήσει το 2022. Δεν είναι ασυνήθιστο για τις εταιρείες να έχουν υπόλοιπο αποθέματος, αλλά το 18% είναι πολύ υψηλό και το ιδανικό ποσοστό είναι κάπου γύρω στο 10%. Αυτό ώθησε τη Samsung να εμποδίσει τις παραγωγικές της δυνατότητες και να μειώσει τον αριθμό των εξαρτημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή ενός smartphone. Το επόμενο λογικό βήμα θα είναι πιθανότατα να περικοπούν οι παραγγελίες σε ODM όπως η Wingtech.

Η έκθεση προσθέτει ότι το μεγαλύτερο μέρος του απούλητου αποθέματος αποτελείται από συσκευές Galaxy A μεσαίας κατηγορίας. Η ζήτηση για τέτοια τηλέφωνα έχει μειωθεί, πιθανότατα λόγω του ότι προσεγγίζουν τα κορυφαία αντίστοιχα τηλέφωνα με τα αγαπημένα χαρακτηριστικά, όπως η υποδοχή κάρτας micro SD και η υποδ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss