Η Tesla παρουσιάζει ένα απογοητευτικό πρωτότυπο ανθρωπόμορφου ρομπότ στην AI Day

Στη φετινή εκδήλωση “AI Day” της Tesla που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, ο CEO της Tesla Elon Musk παρουσίασε ένα πρώιμο πρωτότυπο του ανθρωποειδούς ρομπότ Optimus, το οποίο εμφανίστηκε πίσω από μια κουρτίνα, περπάτησε, χαιρέτησε και ολίγον “χόρεψε” στο ρυθμό της techno μουσικής.

Ήταν μια ριψοκίνδυνη αποκάλυψη για το ρομπότ της Tesla, το οποίο φαινόταν κάπως ασταθές στα πόδια του. «Κυριολεκτικά η πρώτη φορά που το ρομπότ λειτούργησε χωρίς σκοινί ήταν απόψε στη σκηνή», δήλωσε ο Musk. Λίγο αργότερα, οι υπάλληλοι της Tesla ανέβασαν στη σκηνή ένα πιο όμορφο μοντέλο Optimus που υποστηριζόταν από μια βάση και δεν μπορούσε ακόμη να σταθεί μόνο του. Χαιρέτησε και σήκωσε τα πόδια του. Στη συνέχεια, έπεσε κάτω ενώ ο Musk μιλούσε.

Ολόκληρη η ζωντανή επίδειξη του ρομπότ διήρκεσε περίπου επτά λεπτά, ενώ η εταιρεία μας έδειξε και ένα βίντεο με διάφορες από τις δυνατότητες του πρωτότυπου Optimus. Στο βίντεο ο Optimus περπατούσε, μπορούσε να σηκώσει ένα κουτί και να το αφήνει κάτω, να ποτίζει ένα φυτό και να μετακινεί μεταλλικά εξαρτήματα σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με εργοστάσιο. Όλες αυτές οι εργασίες γινόταν με το ρομπότ συνδεδεμένο με ένα εναέριο καλώδιο για λόγους ασφαλείας. Το βίντεο έδειξε επίσης μια τρισδιάστατη προβολή του κόσμου που αναπαριστά αυτό που μπορεί να δει το ρομπότ Optim …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss