Η TV γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου με ταινίες για το έπος του 1940

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», οι τηλεοπτικοί σταθμοί εντάσσουν στον προγραμματισμό τους ταινίες για το έπος του 1940 που έχουν γράψει ιστορία.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν προσαρμόσει το πρόγραμμά τους για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μια σειρά από πολεμικές ταινίες για το έπος του ’40 θα προβληθούν από τις συχνότητές τους. Το Newsbomb.gr συγκέντρωσε το επετειακό πρόγραμμα των καναλιών και το παρουσιάζει.
ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΝΑΤΑΣΣΑ

Ο ALPHA, απόψε στις 21.00, θα προβάλλει την πολεμική περιπέτεια της Φίνος Φιλμ παραγωγής 1970 σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Φώσκολου, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Η ιστορία μας μεταφέρει στο Νταχάου το 1965. Η Νατάσσα Αρσένη επισκέπτεται το χώρο συγκέντρωσης που την βρήκαν οι Αμερικανοί στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και στη συνέχεια ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής της στην Ελλάδα. Μέσα στο τρένο ο νους της γυρίζει στο παρελθόν. Θυμάται τις παραμονές του ελληνο-ιταλικού πολέμου που γνώρισε τον μεγάλο της έρωτα, τον Ορέστη. Τότε που ανάμεσα στους Γερμανούς αξιωματικούς ήταν και ο συμφοιτητής της στο ωδείο, Μαξ Ρόιτερ, ο οποίος έγινε υπολοχαγός των SS, παρ’ όλο που η μητέρα του ήταν Ελληνίδα. Θυμάται τις περιπέτειες που πέρασε μέχρι να βρεθεί με τον Ορέστη, τον γάμο της που κόντεψε να διακοπεί από τον Μαξ, αλλά και τα βασανιστήρια που υπέστη από τον ίδιο τον Μαξ. Θυμήθηκε, όμως, και το χαμό του Ορέστη, που εκτελέστηκε από Έλληνες αντάρτες που τον πέρασαν για Γερμανό, αλλά και το παιδί που είχε αποκτήσει μαζί του. Η εν λόγω ταινία ήρθε πρώτη σε εισπράξεις ανάμεσα σε 87 ελληνικές παραγωγές, αποτελώντας την πιο εμπορική ταινία στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου με 751,117 εισιτήρια σε πρώτη προβολή. Η ταινία προβλήθηκε και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, η προβολή της στο αγγλικό κανάλι BBC2 το 1980, έπεισε τους παραγωγούς του μιούζικαλ «Εβίτα» να παραχωρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα στην Αλίκη για να το ανεβάσει στην Ελλάδα.

ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ

Μέσα από την ΕΡΤ1, στι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss