Η Βασίλισσα Ελισάβετ στο Χόλιγουντ: Ταινίες και σειρές για τη ζωή της

Από την «Βασίλισσα» Έλεν Μίρεν και το «The Crown» του Netflix, στη βασιλική Rolls-Royce τoυ «Cars» της Pixar. 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή, χθες Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, σε ηλικία 96 ετών, έχοντας παραμείνει στο βασιλικό θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας για 70 ολόκληρα χρόνια. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των δεκαετιών της βασιλείας της, η Ελισάβετ η Β’ αποτέλεσε έμπνευση για το Χόλιγουντ και παρουσιάστηκε ως κεντρικό πρόσωπο σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, καρτούν ακόμη και στην αμερικανική σατιρική εκπομπή «Saturday Night Live».Μην ξεχνάμε ότι οι δημοφιλείς The Simpsons ασχολήθηκαν με τη Βασίλισσα ουκ ολίγες φορές, ενώ και στην ταινία της Pixar, Cars 2 απεικονίστηκε ως Rolls-Royce Phantom IV με τη φωνή της Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

The Queen (Η Βασίλισσα)

Στην ταινία του Στίβεν Φρίαρς που κυκλοφόρησε το 2006, την Ελισάβετ ενσαρκώνει η Έλεν Μίρεν σε μια έξοχη ερμηνεία που μεταξύ άλλων βραβείων της χάρισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Μάλιστα, η Ελισάβετ τη συνεχάρη για την ερμηνεία της και η ηθοποιός προσκλήθηκε σε δείπνο στο παλάτι.Η ταινία περιγράφει την αντίδραση της βασιλικής οικογένειας μετά τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα τον Αύγουστο του 1997. Παρουσιάζει μια βασιλική οικογένεια σε κρίση, τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και τους υπόγειους χειρισμούς του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ και της Βασίλισσας και την προσπάθεια της Ελισάβετ να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή της και να ανακτήσει την εκτίμηση του λαού της, στον απόηχο μιας τραγικής απώλειας.Η ταινία προτάθηκε για έξι Όσκαρ, ενώ την Μίρεν πλαισιώνουν οι Μάικλ Σιν και Τζέιμς Κρόμγουελ.

The Crown
Η επιτυχημένη και πολυβραβευμένη σειρά του Netflix που έκανε πρεμιέρα το 2016, «παντρεύει» τα ιστορικά γεγονότα με την μυθοπλασία, προκαλώντας κατά καιρούς την αντίδραση της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.
Τον Νοέμβριο πρόκειται να κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα η πέμπτη σεζόν της σειράς η οποία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ρίξει τίτλους τέλους μετά τον έκτο κύκλο.Μέχρι στιγμής την Ελισάβετ έχουν υποδυθεί οι ηθοποιοί Κλερ Φόι ως νεαρή Ελισάβετ από τα 21 της έως τα 38, η βραβευμένη με Όσκαρ Ολίβια Κόλμαν, ενώ τη σκυτάλη στις δύο τελευταίες σεζόν θα πάρει η Ιμέλντα Στόντον.

A Royal Night Out (Η Πριγκίπισσα το ‘Σκασε)

Μια ανάλαφρη ρομαντική κομεντί του 2015 που εστιάζει στη ζωή της νεαρής και… ατακτούλας Πριγκίπισσας -τότε- Ελισάβετ.Η ιστορία μας μεταφέρει στο 1945. Το Λονδίνο γιορτάζει το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μαζί με τον λαό θέλουν να γιορτάσουν η έφηβη Ελισάβετ και η αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Όμως τα πράγματα πάνε αρκετά στρα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss