Η βελτίωση του Ολυμπιακού είναι εμφανής, αλλά άργησε και χάθηκε το τρένο της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός έως το 60ο λεπτό με την Φράιμπουργκ στο “Europa Park Stadion” είχε την καλύτερή του απόδοση μέχρι τώρα στη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά δυστυχώς γεύτηκε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Ο Ολυμπιακός έως το 60ο λεπτό του αγώνα με την Φράιμπουργκ στο “Europa Park Stadion” είχε την καλύτερή του απόδοση μέχρι τώρα στη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αν λάβει κανείς υπόψη την έδρα, την φόρμα και τη δυναμικότητα της γερμανικής ομάδας (έχει ηττηθεί μέσα στην περίοδο μόνο από την Μπάγερν και την Ντόρτμουντ και διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα στην Μπουντεσλίγκα), η προσπάθεια που κατέβαλαν οι ερυθρόλευκοι φτάνοντας μία ανάσα από τη νίκη, αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Η πειραϊκή ομάδα παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη, σοβαρή, καλά διαβασμένη, με σαφής και ξεκάθαρους ρόλους στους παίκτες για μία ώρα αγώνα και αυτό πιστώνεται στον Μίτσελ. Ωστόσο, το τελευταίο μισάωρο του αγώνα, οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τα λάθη που έκαναν νωρίτερα στη σεζόν.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν απαντήσεις στην πίεση που άσκησαν εκείνοι της Φράιμπουργκ και, παρά το γεγονός ότι ο Πασχαλάκης είχε τέσσερις – πέντε σημαντικές αποκρούσεις, τελικά ο πρωταθλητής Ελλάδας δέχτηκε πάλι τέρμα στις καθυστερήσεις ενός αγώνα.

Άργησε να φανεί και έτσι η Ευρώπη έλαβε πρόωρα τέλος

Η βελτίωση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι εμφανής, αλλά άργησε να φανεί και έτσι χάθηκε το τρένο της Ευρώπης. Οι ερυθρόλευκοι που ξεκίνησαν με όνειρα και βλέψεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αποκλείστηκαν τον Ιούλιο από το Champions League και τον Οκτώβριο από το EuropaLeague.

Τελικά, δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση ούτε στα νοκ άουτ παιχνίδια του Conference League μένοντας τελευταίοι στον όμιλο.

Μέσα σε όλα η πειραϊκή ομάδα δεν είχε την τύχη με το μέρος της, ενώ η διαιτησία στα περισσότερα παιχνίδια ήταν εναντίον της.

Μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων στο παιχνίδι στη Γερμανία, οι ερυθρόλευκοι κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους και, μάλιστα, ισοβαθμούσαν με την Ναντ, η οποία λίγο μετά (95΄) πέτυχε γκολ και πήρε τους τρεις βαθμούς. Και εκεί όπου ήταν όλα ανοιχτά για την τρίτη θέση στον όμιλο και την πρόκριση, ο Ολυμπιακός βρέθηκε με άδεια χέρια.

Τα τέρματα που δέχτηκε ο Ολυμπιακός στο τέλος των αγώνων του σε όλη την ευρωπαϊκή διαδρομή τον πλήγωσαν βαριά. Και μία ομάδα που έχει υψηλούς στόχους, δεν μπορεί να δέχεται γκολ κάθε λίγο και λιγάκι στο φινάλε των παιχνιδιών της.

Στην Ευρώπη και ειδικά σε αυτό το επίπεδο, οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά και η πειραϊκή ομάδα, δεν φρόντισε αυτές να είναι με το μέρος της.

Για μία ώρα αγώνα εμφανίστηκε ο πραγματικός Ολυμπιακός

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα με την Φράιμπουργκ, για μία ώρα αγώνα εμφανίστηκε ο πραγματικός Ολυμπιακός. Αυτός πάνω στον οποίο πρέπει να χτίσει ο Μίτσελ για τη συνέχεια στην περίοδο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Παρεμπιπτόντως, είναι μία καλή ευκαιρία πια για τον Ισπανό τεχνικό να αποφασίσει με ποιους θα πορευτεί στο πρωτάθλημα και ποιους θα αφήσει εκτός, διότι το ρόστερ είναι ήδη αρκετά μεγάλο.

Οι ερυθρόλευκοι αυτά που μπορούν να κρατήσουν από το ματς με την Φράιμπουργκ είναι: Πρώτον, η ισοπαλία και το γεγονός ότι έφτασαν πολύ κοντά σε μία σπουδαία νίκη. Δεύτερον, την εκπληκτική απόδοση του Πασχαλάκη ο οποίος έδειξε ότι αξίζει να πάρει τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό. Τρίτον, την πολύ καλή παρουσία του Ντόι στο κέντρο της άμυνας. Τέταρτον, την καλή συνεργασία των Εμβιλά και Ινμπομ Χουάνγκ. Και, πέμπτον, την καλή εμφάνιση του Αραμπί, ο οποίος δεν έχει σχέση με τον Ουί Τζο Χουάνγκ.

Αυτά που πρέπει να προβληματίσουν και να διορθωθούν είναι: Πρώτον, η αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, ειδικά του Μασούρα. Τέτοιες ευκαιρίες, όπως αυτές που δόθηκαν στον διεθνή επιθετικό, σε τέτοιου είδους αγώνες όπως αυτός με την Φράιμπουργκ πρέπει να τελειώσουν σωστά, διότι διαφορετικά κοστίζουν ακριβά.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε κλειδώσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο στη Γερμανία. Δεύτερον, η κακή αντίδραση στις στημένες φάσεις στην άμυνα, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε η γερμανική ομάδα και έφτασε στη νίκη. Τρίτον, την έλλειψη συγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία, όπως στο τελευταίο εικοσάλεπτο που κόστισαν φάουλ έξω από την περιοχή και διευκόλυναν η Φράιμπουργκ να εντείνει κι άλλο την πίεσή της. Και τέταρτον, οι χαμένες μονομαχίες ορισμένων παικτών σε κρίσιμες φάσεις, που δεν έδωσαν το δικαίωμα στην άμυνα να ανασάνει στα τελευταία λεπτά.

Πλέον, στον Ολυμπιακό ρίχνουν όλο το βάρος στο πρωτάθλημα, εκεί όπου απαγορεύονται τα λάθη και στόχος πια είναι η μείωση της βαθμολογικής διαφοράς από την κορυφή μέχρι το τέλος του α΄ γύρου στα μέσα Νοεμβρίου.

Δείτε την Game Night μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού:

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss