Η «βρόμικη βόμβα» και ο κίνδυνος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

 Ο Πούτιν κατηγορεί την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα» και λέει ότι ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου είναι μεγάλος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία λαμβάνει υπ όψιν της τα σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα», αναπαράγοντας μια ατεκμηρίωτη κατηγορία που επαναλαμβάνει η Μόσχα τις τελευταίες μέρες.
Μιλώντας σε σύσκεψη με τους επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών από αρκετές πρώην σοβιετικές χώρες, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο κίνδυνος μιας σύγκρουσης σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή είναι μεγάλος και πως η ασφάλεια πρέπει να ενισχυθεί γύρω από τις κρίσιμης σημασίας υποδομές.

Η αντίδραση του Μπάιντεν για τη «βρόμικη βόμβα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε εκ νέου την Τρίτη (25/10) τη Μόσχα ότι η χρήση πυρηνικών όπλων θα ήταν ένα «εξαιρετικά σοβαρό λάθος», την ώρα που η Ρωσία ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία βρίσκεται κοντά στην κατασκευή «βρόμικης βόμβας», έναν ισχυρισμό που απορρίπτει το Κίεβο και η Δύση.

«Η Ρωσία θα έκανε ένα εξαιρετικά σοβαρό λάθος αν χρησιμοποιούσε ένα τακτικό πυρηνικό όπλο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα ενημέρωσε την Ουάσινγκτον για επικείμενη άσκηση των πυρηνικών της δυνάμεων, επιβεβαίωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Η άσκηση αναμένεται να περιλαμβάνει εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.
«Οι ΗΠΑ ενημερώθηκαν και, όπως έχουμε τονίσει παλαιότερα, αυτή είναι μια ετήσια άσκηση ρουτίνας από τη Ρωσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ. «Επομένως, από αυτήν την άποψη, η Ρωσία συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις για τον έλεγχο του οπλοστασίου της και τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τέτοιες ειδοποιήσεις για λόγους διαφάνειας», συμπλήρωσε.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss