Ιαπωνία: Δεν πέρασε πάνω από τη χώρα ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας

Δεν πέρασε πάνω από την Ιαπωνία ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, διευκρινίζει ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας

Δεν πέταξε πάνω από το έδαφος της Ιαπωνίας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα, παρά τις προειδοποιήσεις του συστήματος επείγουσας ειδοποίησης σε κατοίκους ορισμένων τομέων του αρχιπελάγους, διευκρίνισε ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας, ο Γιασουκάζου Χαμάντα, μιλώντας στον Τύπο.
«Ο πύραυλος θα μπορούσε να πετάξει πάνω από το ιαπωνικό αρχιπέλαγος και εστάλη επείγουσα ειδοποίηση (σε κατοίκους), όμως αφού επαληθεύσαμε τις πληροφορίες μας, επιβεβαιώσαμε ότι ο πύραυλος δεν διαπέρασε τον εναέριο χώρο του αρχιπελάγους, κατέπεσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας», γνωστή στην κορεατική χερσόνησο ως ανατολική θάλασσα, είπε ο Χαμάντα.

Ο Πιονγιάνγκ εκτόξευσε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους
Νωρίς την Πέμπτη, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, ή θάλασσας της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς από την περιοχή της πρωτεύουσας Πιονγιάνγκ και δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς από την περιοχή Κετσόν, βόρεια της πρωτεύουσας.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss