Ιαπωνία: Συναγερμός για την επέλαση «σούπερ τυφώνα» – Απομακρύνονται 4 εκατομμύρια άνθρωποι

Τυφώνας στην Ιαπωνία: Εκατομμύρια άνθρωποι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, καθώς ο τυφώνας Nanmadol φθάνει στην ξηρά

Ένας από τους μεγαλύτερους τυφώνες που έχουν πλήξει ποτέ την Ιαπωνία έφτασε στη στεριά στο νότιο νησί Kιούσου. Ο τυφώνας Nanmadol έχει φέρει ανέμους με ταχύτητα τουλάχιστον 180 χιλιομέτρων/ώρα και σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις..
Τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κληθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Αναμένονται εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις, ενώ έχουν ακυρωθεί δρομολόγια τρένων, φεριμπότ και εκατοντάδες πτήσεις.

#Nanmadol has intensified to a VIOLENT #typhoon with the central pressure of 910hPa. It seems it will likely maintain its intensity and approach Southern Kyushu.No typhoons with pressure below 925hPa have made landfall in Japan since reliable records started in 1951!!! pic.twitter.com/2FSOS77htM
— Sayaka Mori (@sayakasofiamori) September 17, 2022

Ο τυφώνας «έφτασε» κοντά στην πόλη Καγκοσίμα, στο νότιο άκρο του Κιουσού, σήμερα το πρωί.Το Kιούσου είναι το νοτιότερο από τα τέσσερα νησιά που αποτελούν το κύριο σώμα της Ιαπωνίας και έχει πληθυσμό πάνω από 13 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι αρχές είχαν εκδώσει «ειδικό συναγερμό» για το νησί, τον πρώτο που έχει εκδοθεί ποτέ έξω από τον νομό Οκινάουα, ο οποίος αποτελείται από τα μικρότερα, απομακρυσμένα ιαπωνικά νησιά στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, αναφέρουν οι Japan Times.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας είπε ότι ο Nanmadol θα φέρει καταρρακτώδεις βροχές, καταιγίδες κατά μήκος της ακτής και ανέμους τόσο ισχυρούς που υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης κατοικιών. Ο τυφώνας κινείται πλέον βόρεια, ρίχνοντας τεράστιες ποσότητες βροχής στο ορεινό κέντρο του νησιού. Αναμένεται να ταξιδέψει μέσω της κεντρικής Ιαπωνίας προς το Τόκιο τις επόμενες ημέρες και να διατηρήσει μεγάλο μέρος της δύναμής του καθώς κινείται.

Η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή και την περιουσία είναι από τη βροχή, η οποία ήδη προκαλεί την άνοδο των ποταμών και θα μπορούσε να προκαλέσει κατολισθήσεις. Οι αρχές κάλεσαν τους ανθρώπους σε όλο το Kιούσου να αναζητήσουν καταφύγιο. Ο Nanmadol είναι ο 14ος τυφώνας στον Ειρηνικό αυτή την περίοδο και μακράν ο μεγαλύτερος που πλήττει την Ιαπωνία.
Μιλώντας το Σάββατο, ένας αξιωματούχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ιαπωνίας είπε ότι είχε τη δυνατότητα να είναι χειρότερος τόσο από τον τυφώνα Jebi το 2018, που άφησε πίσω του 14 νεκρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss