Ιερά Σύνοδος: Έναρξη των Τακτικών εργασιών της Ιεραρχίας

Ολοκληρώθηκαν οι τακτικές εργασίες της πρώτης ημέρας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην ομιλία του προς το Σώμα της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναφέρθηκε σε όλες τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν την εκκλησιαστική περιουσία, τη νομοθετική ρύθμιση για τις οργανικές θέσεις των κληρικών και τις συνεργασίες με την Πολιτεία. Μάλιστα, προέτρεψε τους νέους Ιεράρχες να ασχοληθούν με την αξιοποίηση της υπάρχουσας εκκλησιαστικής περιουσίας που είναι στο 4%. «Αυτούς τους βράχους, αυτές τις πέτρες, αυτό το χώμα να το κάνετε πνεύμα. Ιδού ένα όραμα, ιδού ένας στόχος. Και όλα αυτά μόνο για τον λαό μας και την πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά χρησιμοποιώντας τα λόγια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος, πρόεδρος του Σώματος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, στη σύντομη προσφώνησή του προς τα μέλη της, ζήτησε όλοι μαζί να ευχηθούν και να αγωνισθούν, ώστε ο στόχος των προσπαθειών να είναι αυτό που ζήτησαν προ ολίγου στην προσευχή τους: «Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός να μας δώσει την χάριν, την ευλογίαν και τον φωτισμόν του Παναγίου Πνεύματος» και να «κατευθύνει τα διαβήματα ημών προς εργασίαν των εντολών Του».

Ο μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ, ως αντιπρόεδρος της Ιεραρχίας, αντιφώνησε ακολούθως εκ μέρους των Ιεραρχών.
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας των εργασιών ακολούθησε ενημέρωση από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεο. Την επιτροπή επί του Τύπου συμπληρώνουν οι μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος.

Στη συνέχεια, παρουσιάσθηκαν οι εκθέσεις πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών για το εκκλησιαστικό έτος 2021-2022 από τους προέδρους τους, ακολούθησε συζήτηση για τον τρόπο αξιοποίησής τους και έγινε η συμπλήρωση του καταλόγου των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων.

Αναλυτικότερα, η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με θέμα «Η Μαρτυρία της Εκκλησίας κατά τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από την εμπειρία ενός Ιεράρχου», στην οποία θέλησε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, να τονίσει θέματα καθημερινής ανάγκης και όχι αυτή να αποτελέσει μια επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρητική ακαδημαϊκή εισήγηση.
Κάνοντας μνεία των χαρα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss