Ηλεκτρικό αυτοκίνητο στις υπηρεσίες της ιατρικής

Μία διακοπή ρεύματος σε μία κλινική στο μακρινό Όστιν των ΗΠΑ ήταν η αφορμή ώστε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να δώσει την λύση.

Του Γιάννη Σκουφή
Ίσως να έχετε ακούσει για τις πολλές δυνατότητες που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που όχι μόνο δεν λαμβάνουν αλλά μπορούν να δώσουν την αποθηκευμένη στις μπαταρίες τους ηλεκτρική ενέργεια. Με απλά λόγια υπάρχει ένα σύστημα (συνήθως προαιρετικό) που επιτρέπει την εξωτερική τροφοδοσία ηλεκτρικών συσκευών από τη μπαταρία του αυτοκινήτου.

Για παράδειγμα για ένα υπαίθριο κάμπινγκ ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτή τη δυνατότητα (η οποία ονομάζεται V2L) μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα μία μικρή τηλεόραση, ένα ψυγειάκι και λοιπές ηλεκτρικές μικρο-συσκευές. Προς το παρόν, υπάρχουν λίγα ηλεκτρικά που μπορούν να το κάνουν αυτό (όπως το Hyundai Ioniq 5 ή το Kia EV6).
Υπάρχουν όμως και κάποια αμερικανικά ηλεκτρικά «αγροτικά» που έχουν αυτή τη δυνατότητα. Όπως το νέο Hummer ή το άγνωστο σε εμάς Rivian που σημειώνει αξιόλογη εμπορικά πορεία στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Πρόσφατα, μία είδηση γύρω από το Rivian R1T έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χάρη στην έμπνευση που είχε ένας γιατρός στο Όστιν. Ενώ βρισκόταν στην διάρκεια μίας αγγειεκτομής (μια απλή χειρουργική επέμβαση που έχει εξελιχθεί σε μια μέθοδο αντισύλληψης για τους άνδρες) σημειώθηκε διακοπή ρεύματος.

Ο γιατρός προτίμησε να μη διακόψει την όλη διαδικασία μετά από επιθυμία του πελάτη που δεν ήθελε νέο ραντεβού για να μην πάρει ξανά άδεια. Έτσι, αποφάσισε να τραβήξει μια μπαλαντέζα από το φορτηγάκι του για να δώσει ρεύμα στα χειρουργικά του εργαλεία. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο γιατρός, ο Christopher Yang MD, με μία ανάρτησή του στο twitter όλα πήγαν καλά.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss