Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Έρχονται επιδοτήσεις έως και 1.000 ευρώ

Το πρόγραμμα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες θα ενταχθεί στο «Αλλάζω συσκευή» και θα έχει προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ.

Πλησιάζει η έναρξη του προγράμματος για την επιδότηση τοποθέτησης ηλιακού θερμοσίφωνα, το οποίο έχει ενταχθεί στο REPower EU και θα ξεκινήσει μόλις δοθεί η έγκριση και από το Ecofin.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, στόχος είναι η μείωση της ενεργειακής δαπάνης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα θα ενταχθεί στο μοντέλο «Αλλάζω συσκευή» και θα δίνει επιδοτήσεις που θα κυμαίνονται από 800 έως και 1.000 ευρώ.
Υπολογίζεται πως η πλατφόρμα για την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα θα έχει ανοίξει μέχρι το τέλος του έτους, ενώ θα «τρέξει» και πρόγραμμα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για εξοικονόμηση 20%.

Όπως είχε δηλώσει ο κ. Σκρέκας, η διαδικασία για την αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων θερμοσίφωνων θα «προσομοιάζει» στα προγράμματα «Εξοικονομώ» και «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Μένει ακόμα να επιβεβαιωθεί το με ποια κριτήρια, εισοδηματικά και κοινωνικά, θα «τρέξει» το πρόγραμμα. Είναι πολύ πιθανό να μπουν τα κριτήρια που τέθηκαν και στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.
Τα κριτήρια της επιδότησης συσκευών είναι:

1η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας κάτω των 5.000 ευρώ – Θα λάβουν το 50% της αξίας της συσκευής
2η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα 5.000 έως 10.000 ευρώ – Θα λάβουν το 45% της αξίας
3η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ – Θα λάβουν κουπόνι 35%
4η εισοδηματική κατηγορία: Ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ – Θα λάβουν το 30%

Άλλα προγράμματα

Άλλα προγράμματα του υπουργείου προβλέπουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, την αγορά οικιακών συσκευών καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ειδικότερα:

Το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα προβλέπει επιδότηση για εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ρεύματος από τον ήλιο από νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες. Ήδη έχει ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση που διασφαλίζ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss