Ινδία: Οι γατόπαρδοι επιστρέφουν στη χώρα μετά από 70 χρόνια – Το ιστορικό ταξίδι από την Αφρική

Η Ινδία επαναφέρει τα σαρκοφάγα «τσίτα» στην άγρια ​​φύση μετά από μία φιλόδοξη επιχείρηση αερομεταφοράς τους από τη Ναμίμπια

Οκτώ τσίτα από τη Ναμίμπια μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Ινδία, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου έργου για την επανεισαγωγή των μεγάλων αιλουροειδών αφού οδηγήθηκαν στην εξαφάνιση εκεί πριν από δεκαετίες, δήλωσαν αξιωματούχοι και κτηνίατροι. Τα άγρια ​​τσίτα μεταφέρθηκαν οδικώς από ένα πάρκο παιχνιδιών βόρεια της πρωτεύουσας της Ναμίμπια, Γουίντχουκ, την Παρασκευή για να επιβιβαστούν σε ένα ναυλωμένο Boeing 747 με το όνομα «αεροπλάνο για γάτες» για μια πτήση 11 ωρών.
Τα καλωσορίζει σήμερα ο πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, ανήμερα των 72ων γενεθλίων του. Θα ανοίξει τις πύλες του εθνικού πάρκου Kuno, ενός νέου καταφυγίου που δημιουργήθηκε για τα άγρια ζώα 320 χιλιόμετρα νότια του Νέου Δελχί. Το προστατευόμενο πάρκο έκτασης 750 τετραγωνικών χιλιομέτρων επιλέχθηκε ως κατοικία τους, λόγω της άφθονης λείας και των λιβαδιών του.

Το έργο είναι η πρώτη διηπειρωτική μετατόπιση τσίτα στον κόσμο, του γρηγορότερου χερσαίου ζώου στον κόσμο, σύμφωνα με τον Ινδό Ύπατο Αρμοστή στη Ναμίμπια, Prashant Agrawal. «Αυτό είναι ιστορικό γεγονός, παγκόσμιο πρώτη, αλλάζει το παιχνίδι», είπε. «Είμαστε ακόμη πιο ενθουσιασμένοι γιατί συμβαίνει στο 75ο έτος της ινδικής ανεξαρτησίας».
Οι επικριτές έχουν προειδοποιήσει ότι τα τσίτα της Ναμίμπια μπορεί να δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στον ινδικό βιότοπο και μπορεί να συγκρουστούν με τις λεοπαρδάλεις που υπάρχουν ήδη. Αλλά οι διοργανωτές δεν ανησυχούν. Τα τσίτα είναι πολύ προσαρμόσιμα και [υποθέτω] ότι θα προσαρμοστούν καλά σε αυτό το περιβάλλον», είπε η Δρ Λόρι Μάρκερ, ιδρύτρια του φιλανθρωπικού ιδρύματος Cheetah Conservation Fund με έδρα τη Ναμίμπια, το οποίο ήταν κεντρικό στην επιμελητεία του έργου. «Οπότε δεν έχω πολλές ανησυχίες».

Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερο από μια δεκαετία. Η αρχική συζήτηση ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η Ινδία ήταν κάποτε το βασικό σπίτι των γατόπαρδων στην Ασία, αλλά κηρύχθηκαν εξαφανισμένοι εκεί το 1952. Το κρίσιμα απειλούμενο υποείδος, το οποίο κάποτε περιπλανιόταν σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και την Ινδία, βρίσκεται τώρα σε πολύ μικρό αριθμό μόνο στο Ιράν.

Το Νέο Δελχί εργάζεται από το 2020 για την επανεισαγωγή των ζώων αφού το ανώτατο δικαστήριο ανακοίνωσε ότι τα αφρικανικά τσίτα, ένα διαφορετικό υποείδος, θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε μια «προσεκτικά επιλεγμένη τοποθεσία» σε πειραματική βάση.
Τα πέντε θηλυκά και τα τρία αρσενικά, ηλικίας από δυόμισι έως πέντε ετών, θα εφοδιαστούν με δορυφορικό κολάρο. Είναι μια δωρε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss