ΗΠΑ: Αυτοί είναι οι «αρνητές των εκλογών» στις κρίσιμες πολιτείες

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Αυτοί οι «αρνητές των εκλογών» φιλοδοξούν να διεξαγάγουν τις εκλογές του 2024 σε κρίσιμες πολιτείες

Ρεπουμπλικανοί που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι εκλογές του 2020 ήταν νοθευμένες έχουν γίνει οι υποψήφιοι του κόμματός τους για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών σε κρίσιμες πολιτείες όπου μπορεί να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή προέδρου των ΗΠΑ.
Αν νικήσουν τους Δημοκρατικούς αντιπάλους τους στην αυριανή ψηφοφορία, αυτοί οι αρνητές των εκλογών (election deniers) θα είναι αρμόδιοι για τις εκλογές και τις καταμετρήσεις ψήφων στις πολιτείες της Αριζόνας, του Μίσιγκαν και της Νεβάδας στη διάρκεια της αναμέτρησης του 2024 για τον Λευκό Οίκο.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κέρδισε με μικρή διαφορά και τις τρεις πολιτείες το 2020.
Οργανώσεις για τα δικαιώματα ψήφου λένε πως η εκλογή οποιουδήποτε από αυτούς τους Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους απειλεί τόσο την εγκυρότητα των επόμενων προεδρικών εκλογών όσο και την ίδια τη δημοκρατία στις ΗΠΑ. Ο φόβος είναι ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Τραμπ, αν αποφασίσει να είναι ξανά υποψήφιος, ή έναν άλλον ομοϊδεάτη Ρεπουμπλικάνο, να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα το 2024.

Ακολουθούν οι υποψήφιοι υπουργοί Εσωτερικών των Ρεπουμπλικανών σε τρεις πολιτείες.

Μαρκ Φίντσεμ, Αριζόνα
Ο Φίντσεμ είναι πολιτειακός βουλευτής, ισχυρίζεται ότι είναι μέλος της ακροδεξιάς πολιτοφυλακής Oath Keepers και παπαγαλίζει θεωρίες συνωμοσίας που προπαγανδίζει το κίνημα QAnon, μεταξύ των οποίων ότι οι επιφανείς πολιτικοί είναι μέρος των παιδοφιλικού δικτύου.
Ο Φίντσεμ υποστήριξε το κίνημα “Stop the Steal” που ισχυρίστηκε ψευδώς πως οι εκλογές του 2020 ήταν νοθευμένες και συμμετείχε στη συγκέντρωση του Τραμπ στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021, που προηγήθηκε της βίαιης εξέγερσης …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss